Germania vrea ca Grecia sa ramana in zona euro, dar depinde de guvernul de la Atena sa isi onoreze angajamentele de reformare a economiei, au declarat oficiali guvernamentali germani, citati de MarketWatch.

"Obiectul guvernului german, al cancelarului si al ministrului de Finante a fost de ani de zile, de la declansarea crizei, ca zona euro sa ramana intreaga, cu toti membrii sai, si sa fie stabilizata", a declarat Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al cancelarului Angela Merkel. Seibert a adaugat ca mentinerea Greciei in zona euro ramane obiectivul politic al Germaniei, scrie Mediafax.

El a insistat ca rezolvarea crizei din Grecia nu este un conflict privat sau o problema bilaterala intre Berlin si Atena, ci o sarcina intre Grecia si zona euro. Seibert a facut aceste comentarii dupa ce ministrul german Wolfgang Schauble a declarat joi seara ca este posibila o iesire neplanificata a Greciei din zona euro, el subliniind frustrarea in crestere a Germaniei in privinta noilor lideri eleni, care au facut prea putin pentru a-si asigura sprijinul zonei euro si al FMI, in pofida termenelor de plata a datoriilor din aceasta luna.

Schauble a spus ca posibilitatea de decizie revine Greciei. "Responsabilitatea, posibilitatea de a decide ce se intampla sunt numai ale Greciei, nu stim exact ce fac cei aflati la conducere in Grecia", a spus ministrul german la postul austriac de televiziune ORF, adaugand ca nu poate fi exclusa o iesire neplanificata a Greciei din zona euro.

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri