Intrarea cetatenilor rusi din regiunile de granita pe teritoriul ucranean prin punctele locale de control de la frontiera ucraineano-rusa este interzisa incepand de luni, anunta serviciul de presa al granicerilor ucraineni, relateaza Ukrinform in pagina electronica.

"Incepand de luni, 16 martie, intrarea rezidentilor din regiunile de frontiera ale Federatiei ruse prin punctele locale de control de la frontiera dintre Ucraina si Rusia este suspendata", anunta granicerii intr-un comunicat.

Controlul si accesul la frontiera pentru aceasta cetegorie de persoane urmeaza sa aiba loc prin punctele internationale si interstatale, in baza unui pasaport international, precizeaza aceeasi sursa. Pasapoartele interne ale cetatenilor rusi si certificatele de nastere, in cazul copiilor cu varsta pana in 14 ani, nu mai pot fi folosite pentru patrunderea pe teritoriul Ucrainei, adauga granicerii.

Peste 100 de puncte de trecere a frontierei urmau sa fie inchise luni, a declarat Evgheni Perebeinos, un purtator de cuvant al Ministerului ucrainean de Externe, citat de agentia rusa de stat Tass, scrie Mediafax.

Oficiali ucraineni au anuntat anterior ca, incepand de la 1 martie, regula generala este ca rusii au nevoie de pasapoarte internationale pentru a intra in Ucraina, insa aceasta nu a fost aplicata pentru locuitorii din zonele de frontiera. Rugula urmeaza sa fie aplicata in mod unitar incepand de luni, a precizat purtatorul de cuvant. Granicerii ucraineni au invocat ingrijorari cu privire la securitate in vederea introducerii acestei masuri, pe 4 martie.

In schimb, cetatenii ucraineni beneficiaza in continuare de regimul micului trafic de frontiera cu Rusia, care nu a impus masuri noi in acest sens, potrivit Tass.

Presedintele Comisiei de Politica Externa din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus Konstantin Kosaviov a apreciat, citat de agentia rusa, ca masura impusa de catre Kiev este impotriva cetatenilor ucraineni "care sunt orientati in continuare in principal catre Rusia, catre contactul cu rusii".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri