Oficialii egipteni si-au anuntat intentia de a construi o noua capitala administrativa si de afaceri la est de Cairo, cu ajutorul Emiratelor Arabe Unite, intr-un semn de sustinere a Golfului Persic pentru eforturile de relansare economica ale lui Abdel Fattah Al Sisi, relateaza Wall Street Journal.

Noua capitala va avea o suprafata de aproximativ 700 de kilometri patrati si va fi situata intre Cairo si Marea Rosie. Oficialii spera ca aceasta va gazdui sapte milioane de persoane si va crea 1,5 milioane de locuri de munca, potrivit datelor prezentate la summitul economic care a avut loc in statiunea Sharm el-Sheik, scrie Mediafax.

Aceasta masura ar putea ridica o parte din presiunea demografica ce apasa asupra Cairo, oficialii anticipand ca populatia capitalei egiptene va creste la 40 de milioane de persoane in 2050 fata de 18 milioane in prezent.
Detaliile financiare ale proiectului si programarea lucrarilor nu au fost dezvaluite.

Proiectul comun Egipt-EAU scoate in evidenta modul in care statele din Golful Persic il ajuta pe Sisi sa orchestreze o relansare economica. Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita i-au oferit sprijin lui Sisi de la indepartarea de la putere a Guvernului condus de Fratii Musulmani. Vineri, cele doua state si Kuwaitul au promis un ajutor de 12 milioane de dolari Egiptului.

Masura intervine dupa ce numeroase alte tari, inclusiv Brazilia si Nigeria, si-au mutat orasele capitala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri