Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni ca "viata ar fi plictisitoare fara barfe", referindu-se la speculatiile generate de absenta sa de aproape doua saptamani din viata publica, luate in deradere de purtatorul sau de cuvant, relateaza agentia Sputnik, in pagina electronica.

"Viata ar fi plictisitoare fara barfe", a comentat Putin speculatiile cu privire la disparitia sa din viata publica de aproape doua saptamani, scrie Mediafax.

Presedintele kirgiz, Almazbek Atambaiev, a declarat luni in cadrul unei intalniri cu omologul sau rus ca acesta din urma nu numai ca este in sanatos, ci chiar a condus masina. "Vladimir Vladimirovici m-a adus cu masina si a condus chiar el. Asa ca acestea sunt doar zvonuri", a declarat Atambaiev la Sankt Petersburg. Presedintele kirgiz a adaugat ca deseori apar zvonuri si despre starea sa de sanatate, dar acestea sunt nefondate.

La randul sau, purtatorul de cuvant al lui Putin a luat in deradere ipotezele cu privire la disparitia din viata publica a presedintelui, care afirmau ca acesta este paralizat, rapit de armata sau ca abia s-a intors din Elvetia.
"L-ati vazut cu totii pe presedintele paralizat, rapit de generali? Tocmai s-a intors din Elvetia, unde a asistat la nasterea unui copil", a glumit Peskov, enumerand teoriile cu privire la absenta lui Putin.

Un jurnalist strain i-a cerut lui Peskov sa comenteze informatiile aparute duminica in cotidianul austriac Kurier, potrivit carora Putin sufera de dureri de spate, iar un medic vienez a mers la Moscova pentru a-l trata. "Da, a fost unul dintre generalii care l-au rapit pe Putin", a raspuns Peskov.

Vladimir Putin, in varsta de 62 de ani, si-a anulat saptamana trecuta participarea la o serie de evenimente planificate anterior, inclusiv o vizita in Kazahstan, o republica din Asia Centrala, si semnarea unui acord cu republica separatista georgiana Osetia de Sud, relateaza AFP pe site-ul sau de Internet. Absenta sa neobisnuit de lunga a declansat un adevarat val de speculatii, inclusiv ca liderul rus ar fi devenit tata, ar fi fost inlaturat de la putere printr-o lovitura de palat, s-ar fi imbolnavit, si-ar fi facut o operatie estetica sau ar fi murit.

O serie de glume morbide s-au propagat ca un incendiu pe retele de socializare - ultimul bastion al libertatii de exprimare in Rusia - iar hashtagul #Putinumer (#Putinmort) a devenit foarte popular pe Twitter. Canalul independent de televiziune pe Internet Dojd (Ploaie) a anuntat duminica, citand surse neprecizate, ca presedintele rus a facut gripa si s-a retras la resedinta de pe Lacul Valdai (nord).

Rusia marcheaza saptamana aceasta un an de la referendumurile organizate in pripa in Peninsula ucraineana Crimeea care au condus la anexarea teritoriului din nordul Marii Negre. Putin a declarat, intr-un documentar difuzat duminica, cu aceasta ocazie, ca Rusia era pregatita, in urma cu un an, sa-si puna fortele nucleare in stare de alerta de razboi din cauza situatiei din Crimeea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri