Aprecierea dolarului fata de euro si alte monede importante a provocat reducerea cu 18,66 miliarde de dolari a veniturilor companiilor din SUA si Canada in ultimul trimestru al anului trecut, declinul cauzat de efectele de curs fiind de patru ori mai mare fata de trimestrul anterior.

"Impactul va fi mult mai mare in primul trimestru din acest an", a afirmat Andy Gage, vicepresedinte al firmei americane de consultanta FiREapps, potrivit The Wall Street Journal si Reuters. Luand in calcul si companiile din Europa, veniturile firmelor din cele doua regiuni s-au redus cu 20,18 miliarde de dolari ca urmare a fluctuatiilor de curs valutar in trimestrul al patrulea din 2014, marcand cea mai mare pierdere trimestriala din aceasta cauza inregistrata de companiile americane si europene din 2012 pana in prezent, scrie Mediafax.

Prin comparatie, in trimestrul al treilea al anului trecut, fluctuatiile de curs valutar au dus la scaderea cu 8 miliarde a veniturilor companiilor din Europa si America de Nord, potrivit datelor FiREapps. Aproape jumatate dintre companiile luate in calcul in analiza firmei de consultanta au indicat ca deprecierea euro fata de dolar a avut cel mai mare impact negativ asupra rezultatelor financiare.

Dolarul s-a apreciat fata de majoritatea monedelor, pe fondul imbunatatirii conditiilor economiei americane si al apeculatiilor potrivit carora Rezerva Federala va creste dobanda de politica monetara in prima jumatate a acestui an. Aceasta evolutie a cursului are un impact negativ asupra rezultatelor financiare ale companiilor, care sunt afectate atunci cand valoarea veniturilor obtinute in valuta este transformata in dolari. Analiza FiREapps a luat in calcul rezultatele financiare raportate de aproximativ 1.200 de companii din Europa si America de Nord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri