Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si cancelarul german Angela Merkel au discutat, miercuri, prin telefon, convenind asupra continuarii sanctiunilor impuse Rusiei pana la indeplinirea de catre Moscova a tuturor obligatiilor asumate la Minsk, relateaza agentia rusa Tass.

Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Barack Obama si Angela Merkel au purtat o discutie telefonica pe tema "evolutiei situatiei din Ucraina", unde un armistitiu fragil este in vigoare din 15 februarie, in pofida unor incidente armate. Cei doi lideri "au reafirmat ca sanctiunile impuse Rusiei nu vor fi relaxate atat timp cat (statul rus) nu isi va indeplini obligatiile care ii revin in temeiul (intelegerilor) de la Minsk", se arata in comunicatul Casei Albe. Liderul de la Casa Alba si cancelarul german "au convenit", de asemenea, "asupra necesitatii punerii in aplicare complete si rapide a celor trei Acordului de la Minsk, pentru a se ajunge la o solutionare de durata si pasnica a conflictului", potrivit Mediafax.

Totodata, Obama si Merkel au mai discutat despre "acordarea de sprijin economic Ucrainei pentru implementarea reformelor necesare", anunta Casa Alba. Grupul de contact, din care fac reprezentanti ai Moscovei, Kievului, OSCE si lideri separatisti prorusi din estul Ucrainei, a semnat pe 12 februarie, la Minsk, o intelegere care vizeaza sa puna capat conflictului ucrainean. Intelegerea a fost negociata de catre presedintii Rusiei Vladimir Putin, Ucrainei Petro Porosenko, Frantei Francois Hollande si cancelarul Germaniei Angela Merkel.

Intre masurile prevazute in documentul final se afla un armistitiu intre fortele guvernamentale ucrainene si separatistii prorusi din estul tarii, crearea unei zone demilitarizate de ambele parti beligerante, retragerea armamentului greu din regiune si un schimb de prizonieri. Armistitiul a intrat in vigoare la 15 februarie, dar a fost deja incalcat de catre rebelii prorusi, care au preluat controlul asupra orasului Debalteve, un nod feroviar strategic din regiunea Donetk, in estul Ucrainei. Moscova este acuzata de catre Kiev si Occident ca este implicata - cu armament si personal - in actualul conflict armat din estul Ucrainei, care dureaza de 11 luni. Rusia neaga orice implicare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri