Presedintele italian, Sergio Mattarella, a povestit pentru prima data momentul in care fratele sau a fost ucis de Mafie, in urma cu peste 30 de ani, intr-un interviu acordat joi CNN.

Mattarella a declarat ca el si fratele lui erau "foarte apropiati" si ca asasinarea lui l-a determinat sa intre in politica. "Nu intentionam sa intru in politica, dar prin forta imprejurarilor am ajuns sa devin implicat in politica", a explicat el. "El a fost asasinat de Mafie pentru ca se opunea intereselor si influentei lor", a declarat presedintele italian, adaugand prin intermediul unui interpret: "Este ceva despre care nu am vorbit niciodata", scrie Mediafax.

"Era in masina lui. Si se ducea la slujba cu sotia si copiii. Un asasin s-a apropiat de masina si l-a impuscat in pofida faptului ca sotia fratelui meu incerca sa ii acopere capul cu mainile, si ea a fost ranita", a povestit el.
"Am fost sunat imediat de unul dintre nepotii mei si am mers direct acolo. L-am dus la spital dar nu a putut fi salvat. Era deja mort", a continuat el. "Iar acest lucru este, evident, o amintire foarte dureroasa pentru mine", a spus presedintele dupa o mica pauza si cu lacrimi in ochi.

Mattarella a povestit, de asemenea, ca i-a luat ceva vreme pentru a intra in politica dar in cele din urma a petrecut mai mult de doua decenii in Parlament si a fost ministru al Apararii si al Educatiei. "In toti acesti ani am incercat mereu sa subliniez si sa promovez necesitatea de a combate Mafia. Pentru ca este un cancer opresiv care inabusa libertatea fiecaruia si reduce posibilitatea ca domeniile in care este prezenta sa prospere si sa se dezvolte", a adaugat el.

"Evident ca exista mereu pericole. Dar daca ai respect pentru demnitatea si rolul cuiva, este ceva ce trebuie sa faci oricum", a continuat presedintele italian. "Acum beneficiez de o protectie foarte buna, bineinteles. Dar in anii precedenti nu era cazul. Am intalnit multe persoane care, desi stiau ca se expun unui pericol mare, au actionat cu mare curaj impotriva Mafiei", a conchis Mattarella.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri