Presedintele american Barack Obama a afirmat, joi, intr-un mesaj cu ocazia sarbatorii Novruz, Anul Nou iranian, celebrat la 21 martie, ca in acest an pentru prima data in ultimele decenii Statele Unit si Iranul isi pot ameliora in mod semnificativ relatiile diplomatice, relateaza BBC News Online.

Adresandu-se liderilor de la Teheran si poporului iranian, Barack Obama a admis inregistrarea unor pogrese in cadrul negocierilor asupra programului nuclear al Iranului, dar a mentionat ca divergentele persista, scrie Mediafax.

"Un moment la fel ca si cel de acum este putin probabil sa mai apara in curand. Eu sunt sigur ca popoarele noastre au o sansa istorica de a solutiona aceasta problema in mod pasnic si aceasta oportunitate nu trebuie ratata", a spus presedintele american.

Negocierile dintre marile puteri si Teheran in vederea restrictionarii capabilitatilor nucleare iraniene in schimbul unei anulari a sanctiunilor impuse de catre occidentali au atins o etapa critica, inainte de termenul-limita prevazut la sfarsitul lui martie pentru ajungerea la un cadru in baza caruia sa fie incheiat acordul final pana la 30 iunie.

Iranul si Grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franta si Germania) poarta in Elvetia negocieri pe tema programului nuclear iranian. Israelul si Occidentul suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzatiile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri