Liderii europeni vor crearea unei echipe de comunicare pentru Ucraina care sa contracareze campaniile de dezinformare ale Rusiei. Crearea acestei echipe si adoptarea unei a treia transe de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina au fost solicitate la finalul Consiliului European de vineri.

Consiliul European a subliniat necesitatea contracararii campaniilor de dezinformare in curs ale Rusiei si l-a invitat pe Inaltul Reprezentant, in cooperare cu statele membre si institutiile UE, sa pregateasca pana in iunie un plan de actiune privind comunicarea strategica. In acest domeniu crearea unei echipe de comunicare este un prim pas care urmeaza sa fie facut, potrivit Mediafax.

De asemenea, Consiliul European a convenit ca durata masurilor restrictive impotriva Rusiei, adoptate la 31 iulie 2014 si intarite la 8 septembrie 2014, ar trebui sa fie clar legata de punerea in aplicare in intregime a acordurilor de la Minsk, tinand seama de faptul ca aceasta este prevazuta doar pana la 31 decembrie 2015. ”Deciziile necesare vor fi luate in lunile urmatoare. Consiliul European este pregatit sa ia masuri suplimentare daca este cazul. Consiliul European nu recunoaste si condamna in continuare anexarea ilegala a Crimeei si a Sevastopolului de catre Federatia Rusa si isi va mentine angajamentul de a pune in aplicare pe deplin politica sa de nerecunoastere”, se precizeaza in documentul remis de Consiliul European. Consiliul European a facut apel la toate partile implicate in conflictul din Ucraina sa puna in aplicare rapid si integral acordurile de la Minsk si sa isi respecte angajamentele asumate si a subliniat responsabilitatea autoritatilor ruse in acest sens.

Pachet de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina

Liderii europeni au solicitat, vineri, la finalul Consiliului European de la Bruxelles, adoptarea in regim de urgenta a celui de-al treilea pachet de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina si crearea unei echipe de comunicare care sa contracareze campaniile de dezinformare ale Rusiei. Potrivit concluziilor Consiliului European desfasurat joi si vineri la Bruxelles, Uniunea Europeana va continua sa sprijine procesul de reforma din Ucraina, impreuna cu alti donatori si in conformitate cu conditionalitatea impusa de FMI.

”Consiliul European a solicitat ca cel de-al treilea pachet de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina sa fie adoptat in regim de urgenta. Acesta a recunoscut eforturile de reforma depuse pana in prezent de Guvernul Ucrainei si l-a invitat sa-si intensifice si mai mult activitatea”, se arata in documentul remis presei de oficialii Consiliului European.

Turcia, imprumut de 50 mil.$ pentru Ucraina

Nu doar membrii UE cauta sa ajute Ucraina, ci si Turcia. Astfel, Turcia va acorda un imprumut in valoare de 50 de milioane de dolari Ucrainei pentru acoperirea deficitului bugetar, a anuntat, vineri, presedintele ucrainean, Petro Porosenko, care l-a primit la Kiev pe seful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, relateaza BBC News Online. "Ii multumesc lui Erdogan pentru acordarea unui imprumut in valoare de 50 milioane dolari in vederea acoperirii deficitului", a declarat presedintele ucrainean, la finalul unei intrevederi cu omologul sau turc.

In plus, Turcia va oferi 10 milioane dolari ca asistenta umanitara, a adaugat Porosenko. Recep Tayyip Erdogan a sosit, vineri, la Kiev, pentru o vizita oficiala in cadrul careia a avut programate intrevederi cu seful statului ucrainean Petro Porosenko, premierul Arseni Iateniuk si presedintele Radei Supreme (Parlamentul) Volodimir Groisman. Situatia tatarilor din Crimeea si relatiile economice dintre Turcia si Ucraina au fost principalele teme de discutie intre presedintele turc si liderii ucraineni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri