Mai multe zboruri ale companiei Germanwings au fost anulate, marti, dupa ce echipajele au refuzat sa zboare, asta dupa ce au aflat ca aeronava prabusita in Alpii Francezi fusese tinuta la sol timp de o ora pentru reparatii, cu o zi inaintea accidentului, relateaza The Telegraph, citat de Mediafax.

Pilotii si personalul navigant au refuzat sa zboare din cauza ingrijorarilor ca accidentul ar fi putut avea legatura cu reparatiile care au avut loc luni la trapele trenului de aterizare, potrivit unor informatii neconfirmate relatate de revista Der Spiegel.

Lufthansa a negat ca ar exista o legatura intre reparatii si zborurile anulate. Echipajele au refuzat sa zboare din "motive personale", a declarat purtatoarea de cuvant a companiei. Lufthansa a confirmat ca avionul care s-a prabusit in Alpi a fost tinut la sol timp de o ora, luni, pentru repararea trapelor, dar a insistat ca problema nu era "legata de siguranta". "Reparatia a fost pur si simplu una de indepartare a unui zgomot pe care il facea trapa, iar avionul a zburat din nou luni, la ora 10.00", a declarat purtatoarea de cuvant. Acesta a facut cateva curse in siguranta dupa ce a fost reparat si inainte de accident, a declarat ea.

Avionul Airbus A320 al Germanwings, prabusit cu 144 de pasageri la bord

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, avand la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit marti dimineata intr-o zona muntoasa din sud-estul Frantei, in apropierea localitatii Barcelonnette.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora Romaniei) si urma sa ajunga la Dusseldorf, in nordul Germaniei, insa a disparut de pe ecranele radarelor in jurul orei 11.15 (12.15, ora Romaniei).
Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetateni germani, 45 de spanioli, zeci de turci si cel putin un belgian.

Cutia neagra a epavei Germanwings, gasita, dar avariata

Una dintre cutiile negre ale avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, prabusit marti in Alpii francezi, gasita in cursul serii este avariata dar "exploatabila", a declarat miercuri secretarul de stat pentru Transporturi Alian Vidalies, intr-un interviu acordat postului de radio Europe 1.

Vidalies a confirmat ca una dintre cutiile negre ale avionului "a ajuns la Paris", dupa ce a fost gasita marti. "Exploatarea sa va incepe din aceasta dimineata", a precizat el. "BEA (Biroul de anchete si analize) a primit cutia, este avariata dar credem ca va putea fi exploatata", a afirmat el, adaugand ca aceasta este o problema de cateva zile.

BEA se va concentra intr-o prima faza pe "vocile umane, adica pe conversatii", a precizat Alain Vidalies. "Daca nu exista nicio conversatie in ultima jumatate de ora, se poate lucra apoi la zgomotele din interiorul carlignii. In acest caz dureaza mult mai mult", a explicat el.

Oficialul francez a precizat, de asemenea, ca sunt analizate toate ipotezele, dar in prezent nu este privilegiata ipoteza patrunderii unui intruns in carlinga sau a unui atentat. Informatiile cunoscute in prezent "permit excluderea unei ipoteze, aceea a exploziei in zbor", a adaugat el.

Elicopterele si-au reluat miercuri dimineata operatiunile de cautare in zona muntoasa din Alpii francezi unde s-a prabusit marti avionul A320 al companiei Germanwings.

Sursa foto: germanwings.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri