Copilotul avionului Germanwings prabusit in Franta, Andreas Lubitz, traversase o "criza in relatia" cu prietena sa cu cateva saptamani inainte de accident si probabil se straduia sa faca fata despartirii de aceasta, relateaza cotidianul german Bild, citat de Daily Mail, in editia electronica.

Cotidianul german Bild a anuntat ca Lubitz se afla in mijlocul unei "crize sentimentale" in relatia cu prietena sa in saptamanile dinaintea accidentului si probabil se straduia sa faca fata despartirii de aceasta. In plus, Andreas Lubitz "a suferit de epuizare profesionala si depresie in anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citata de Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit Mediafax.

Femeia, care a preferat sa pastreze anonimatul, a explicat ca acesta ii marturisise fiicei ei ca avea depresie si epuizare, motiv pentru care intrerupsese cursurile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2009, reluandu-le in 2012. Fiica femeii l-a vazut ultima data pe Andreas Lubitz, in varsta de 28 de ani, in decembrie 2014. "Atunci parea normal si spunea ca se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.

"Nu pot decat sa imi imaginez ca a avut ceva de moment. Nu cred ca a planuit prabusirea, desi pare un masacru", a adaugat femeia. Presedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat ca Andreas Lubitz era apt de zbor, precizand ca incepuse pregatirile pentru obtinerea licentei de pilot comercial in 2008, dar le intrerupsese o perioada, timp in care a fost insotitor de bord. "A intrerupt cursurile o perioada, le-a reluat si a devenit copilot in anul 2013. A trecut toate examenele practice si medicale", a subliniat presedintele Lufthansa.

Noile informatii apar la cateva ore dupa ce politia a descins la apartamentul lui Lubitz pe care acesta l-ar fi impartit cu prietena lui. Ofiterii care au cercetat locuinta din Montabaur, la periferia Dusseldorf, a lui Lubitz au confiscat obiecte care ar putea oferi un "indiciu" cu privire la ce s-a intamplat cu avionul.

Ei au declarat ca obiectele respective au fost luate de la adresa pentru a fi verificate, dar au confirmat ca nu este vorba despre un bilet de sinucidere. "Am gasit ceva ce va fi dus la testare. Nu putem spune ce este in acest moment, dar ar putea fi un indiciu semnificativ cu privire la ce s-a intamplat", a declarat Markus Niesczery de la politia din Dusseldorf. "Speram sa ofere unele explicatii".

Detectivii germani au fost fotografiati in timp ce transportau dovezi de la o alta proprietate in care pilotul locuia cu parintii lui, intr-un orasel de la nord de Frankfurt. Politistii au fost vazuti plecand cu saci mari albastri plini cu dovezi si cu un computer. Pilotul ar fi locuit, alternativ, la ambele adrese.

Sursa foto: Avion GermanWings/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri