Andreas Lubitz, copilotul german considerat responsabil de prabusirea avionului A320 al Germanwings, marti, in Alpii francezi, cunostea perfect aceasta regiune, relateaza presa franceza.

Desi nu se poate spune daca Andreas Lubitz a premeditat prabusirea avionului, marturiile partenerilor sai de la clubul de aviatie din care facea parte sugereaza ca acesta cunostea foarte bine Alpes-de-Haute-Provence si, mai exact, locul unde a avut loc tragedia, relateaza Le Parisien, in editia electronica, noteaza Mediafax.

Pasionat de zborul cu planorul, Andreas Lubitz s-a format la clubul din orasul sau natal care efectua periodic stagii in Alpes-de-Haute-Provence. "Sunt sigur ca Andreas a participat cel putin o data sau de doua ori la stagii cu noi la Sisteron (Alpes-de-Haute-Provence)", a explicat Ernst Müller, un septuagenar membru al clubului aeronautic din Montabaur.

Dieter Wagner, un alt membru al clubului precizeaza: "Andreas a participat la unul dintre aceste stagii in Alpes-de-Haute-Provence cu nepoata mea, care era prietena cu el. Era pasionat de Alpi si chiar obsedat. Sunt sigur ca el cunostea sectorul unde s-a prabusit avionul pentru ca il survolase cu planorul".
Un alt cotidian francez, Metro News, sustine ca Andreas Lubitz mergea in vacanta cu parintii lui de la varsta de noua ani la clubul aeronautic din Sisteron, situat la 69 de kilometri de Le Vernet, o localitate din apropierea locului in care s-a prabusit avionul.

Un prieten al parintilor copilotului a declarat pentru Metro News ca Lubitz venea cu parintii si locuia intr-un camping al clubului aeronautic. El era descris drept un "baiat normal" de catre cei care in cunosteau. Ulterior, Lubitz s-a alaturat clubului din Seyne-les-Alpes, tot impreuna cu parintii. In regiune se afla numeroase cluburi aeronautice, unde turistii germani pasionati de acest sport vin inca din luna martie.

Cele doua cluburi din Sisteron si Montabaur fiind infratite, "parintii lui veneau sa zboare cu planorul", marturiseste Francis Keser, de la clubul din Sisteron. "Nu vom putea intelege niciodata o asemenea nebunie", a precizat el, adaugand: "Incep sa apara numeroase coincidente. Daca a venit la clubul din Seyne, este tulburator. Exista probabil o legatura", a adaugat el. Jean-Pierre Revolat, instructor la clubul aeronautic, este mai categoric: "Este parerea mea, nu pot garanta pentru ea, dar am impresia ca a modificat traiectoria pentru a veni aici".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri