Ultimele conversatii dintre cei doi piloti ai avionului Germanwings prabusit marti in Alpii francezi au fost publicate de cotidianul german Bild, iar acestea confirma ca pasagerii au avut timp sa inteleaga situatia, relateaza Le Point, in editia electronica.

Potrivit Bild, primele 20 de minute de zbor au fost marcate de discutii banale intre pilotul Patrick S. si copilotul Andreas Lubitz. Capitanul ii explica lui Lubitz ca nu a avut timp sa mearga la toaleta la plecarea din Barcelona. La ora 10.27, pilotul ii cere lui Andreas Lubitz sa pregateasca aterizarea la Düsseldorf. Acesta din urma ii raspunde: "Sper", "Vom vedea", noteaza Mediafax.

Pilotul iese din carlinga pentru a merge la toaleta, iar avionul incepe sa coboare. Dupa cateva minute se aude un "zgomot puternic" ca si cum cineva incearca sa intre in carlinga, scrie Bild. Apoi se aude vocea pilotului: "Pentru numele lui Dumnezeu, deschide usa!". Pe fundal, pasagerii incep sa tipe, afirma cotidianul. Pilotul incearca in mod evident sa deschida usa cu toporul. Apoi striga: "Deschide nenorocita asta de usa!".

In jurul orei 10.40, avionul Airbus atinge un versant si se aud tipetele pasagerilor. Acestea sunt ultimele zgomote de pe inregistrare, scrie Bild. La scurt timp dupa aceea, avionul loveste in plin un versant la viteza de 700 de kilometri pe ora si este pulverizat la impact.

Andreas Lubitz suferea de o "depresie grava"

Sambata, cotidianul german a publicat un interviu cu o insotitoare de bord prezentata ca fiind fosta iubita a lui Andreas Lubitz, care consolideaza ipoteza potrivit careia tanarul copilot suferea de probleme psihice. Femeia afirma ca, atunci cand a aflat despre catastrofa, i-a revenit in memorie o fraza a copilotului: "Intr-o zi, voi face ceva care va schimba tot sistemul, si toata lumea imi va afla numele si isi va aminti de el".

Ea sustine ca daca Andreas Lubitz a facut acest lucru, atunci explicatia este ca el "a inteles ca din cauza problemelor sale de sanatate marele lui vis de a lucra la Lufthansa in calitate de comandant de bord si pilot de lung curier era practic imposibil".

Un alt cotidian german, Welt am Sonntag, a afirmat ca anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Lubitz "numeroase medicamente" pentru tratarea "bolilor psihice". Tanarul, care suferea de o "depresie grava", era urmarit de "mai multi neurologi si psihiatri". Vineri, Parchetul din Düsseldorf a declarat ca au fost gasite concedii medicale rupte de Andreas Lubitz. Nicio scrisoare de adio care sa dezvaluie un act premeditat nu a fost insa gasita. Potrivit Bild si New York Times, tanarul suferea in plus de probleme de vedere, care ar fi pus sub semnul intrebarii capacitatea sa de a pilota avioane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri