Chongqing - China

Chongqing - China

Chongqing este cunoscut ca orasul Chinez cu cele mai grele conditii pentru trafic, in care pentru fiecare ora petrecuta pe drum in orele de varf se pierd 25 de minute in plus.

Orasul situat in sud-vestul Chinei a fost construit deasupra unor rauri si munti, iar reteaua de drumuri este des intrerupta de poduri si tuneluri. Expertii in congestiile din trafic spun ca podurile creeaza adeseori ambuteiaje, intrucat soferii nu le pot inlocui cu rute alternative.

Sursa foto: Shutterstock.

Mexico City- Mexic

Mexico City- Mexic

Traficul este atat de aglomerat in Mexico City incat capitala mexicana este al doilea cel mai aglomerat oras si pe locul patru in ceea ce priveste dificultatea condusului la orele de varf.

Pentru o calatorie care dureaza in mod normal 30 de minute, calatorii mai petrec inca 58 de minute in trafic in serile in care se circula intens.

Sursa foto: Shutterstock.

Sankt Petersburg - Rusia

Sankt Petersburg - Rusia

Orasul rusesc Sankt Petersburg este unul dintre cele mai aglomerate orase rusesti, cea mai mare problema fiind in centrul istoric. Soferii din acea zona trebuie sa se astepte la intarzieri de 29 de minute in fiecare seara. In plus, acestia pierd, in medie, 110 ore asteptand in trafic in fiecare an.

Sursa foto: Shutterstock.

Moscova - Rusia

Moscova - Rusia

Condusul Moscova, orasul rusesc cu un sistem de autostrazi sub forma unui inel, este cu siguranta destinat celor care au rabdare. Traficul in orele de varf adauga cate 31 de minute unui traseu normal, ceea ce Moscova sa fie pe locul doi in topul celor mai aglomerate orase din lume.

Blocajele in trafic sunt foarte des intalnite in capitala Rusiei si in afara orelor de varf. De altfel, Moscova este pe locul patru in topul oraselor cu cel mai aglomerat trafic, calculat pe intreaga durata a unei zile.

Sursa foto: Shutterstock.

Istanbul - Turcia

Istanbul - Turcia

De fiecare data cand te enervezi ca nu ajungi la munca la timp sau ca pierzi prea mult timp la volan, gandeste-te la soferii din Istanbul, care au de-a face zilnic cu cele mai mari ambuteiaje din lume. Orasul este traversat de poduri care leaga Asia de Europa, de aceea strazile sunt pline de masini la orele de varf.

Soferii petrec, asteptand in trafic, 125 de ore pe, care ar insemna practic doua drumuri de cate 30 de minute pe zi. Astfel, in orasul turcesc soferii fac mai mult de o ora pentru un drum care in mod normal ar fi facut in 30 de minute.

Sursa foto: Shutterstock.

Sursa foto: Trafic in China/ Shutterstock