Cei cinci suspecti arestati in cazul asasinarii, la sfarsitul lui februarie, a opozantului rus Boris Nemtov au fost inculpati pentru "omor la comanda", a anuntat marti o instanta din Moscova, relateaza AFP, in pagina electronica.

Instanta a precizat, intr-un comunicat, ca suspectii, originari din Caucazul de Nord, au fost acuzati de omor la comanda cu scopul de a se imbogati, noteaza Mediafax. Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, in varsta de 23 de ani.

Cinci ceceni - Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Sagit Gubasev, Anzor Gubasev si Zaur Dadaiev - au fost retinuti de autoritatile ruse sub suspiciunea de implicare in asasinarea lui Boris Nemtov. Dadaiev si-a recunoscut initial implicarea in aceasta crima, dupa care si-a retras marturia, afirmand ca a fost facuta sub amenintare.

Vladimir Putin a condamnat public asasinatul si a promis ca cei vinovati vor fi adusi in fata justitiei. Pe de alta parte, anchetatorii rusi au precizat ca au identificat persoana care i-a dat arme, un vehicul si bani presupusului autor al asasinatului, a anuntat cotidianul rus Kommersant in editia de luni, citand surse apropiate anchetei.

Conform cotidianului, noul suspect, identificat doar cu numele Ruslik, le-a livrat o arma si o masina celor implicati in asasinarea lui Boris Nemtov. El le-a promis de asemenea cinci milioane de ruble (aproximativ 85.200 de dolari).

Cotidianul precizeaza ca Ruslik ar fi comandat si organizat asasinatul. Comitetul rus de ancheta nu da publicitatii identitatea lui Ruslik, iar acesta nu este inclus pe lista cu persoane date in urmarire, deoarece numai Zaur Dadaiev i-a mentionat numele. In schimb, opozitia din Rusia acuza Kremlinul de asasinarea lui Boris Nemtov, care se pregatea sa publice un raport privind implicarea trupelor ruse in conflictul din Ucraina. Opozitia rusa a anuntat ca va publica in curand raportul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri