Sustinatori ai regimului sirian si opozitia armata au efectuat un schimb de prizonieri in apropiere de Alep (nord) - 25 de femei si copii contra unui sef islamist -, dupa ce luni au fost eliberati aproximativ 300 de civili rapiti cu o zi inainte, relateaza RFI in pagina electronica.

Cele 15 femei si cei zece copii eliberati de catre rebeli islamisti au fost rapiti in urma cu un an si jumatate, in drum spre Damasc si Alep, scrie Mediafax.

Ei s-au intors, la bordul unor autobuze, in localitatile Nobbol si Zahra, doua bastioane ale regimului de la nord de Alep, incercuite de 18 luni de catre grupari armate ca Frontul Al-Nusra si aripa siriana a retelei Al-Qaida.

Aparatorii celor doua localitati, de 50.000 de locuitori, majoritatea siiti, au fost eliberati in schimbul sefului unei brigade islamiste cunoscute sub numele de Armata Mujahedinilor. Youssef Zawaa a fost capturat in urma cu un an, la un baraj organizat de catre militii loiale regimului. Schimbul de prizonieri a fost mediat de catre un partid kurd.

Aproximativ 300 de kurzi au fost rapiti pentru o scurta perioada de timp duminica, de catre membri ai Frontului Al-Nusra, in timp ce se duceau din orasul Afrin (nord) la Alep si Damasc. Cei 300 de civili au fost eliberati dupa cateva ore, dupa demersuri intense intreprinse de catre lideri ai gruparilor armate, in urma unui ultimatum lansat de catre militii kurde.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri