Firmele unguresti sunt pregatite sa reia de indata exporturile in Rusia, in cazul in care autoritatile rusesti in domeniul sigurantei alimentare ridica embargoul, in aprilie, in urma unor verificari, a declarat un oficial ungur sambata, relateaza MTI.

Aceste verificari urmeaza sa aiba loc in perioada 20-30 aprilie, a declarat telefonic, de la Kazan, in Tatarstan, Gyula Budai, insarcinat la nivel ministerial cu masurile comerciale externe declansate de catre embargoul rus. El a participat la intalnirea unei comisii interguvernamentale ruso-ungare, la Kazan, in perioada 9-10 aprilie, precizeaza agentia. O echipa de experti veterinari rusi urmeaza sa "auditeze" 22 de firme unguresti, majoritatea de procesare a carnii, pentru a stabili daca respecta reglementarile rusesti. Aceste companii au trecut cu succes de verificari similare, inainte de impunerea emabrgoului, a precizat Budai. El a apreciat ca verificarile preconizate vor fi trecute cu succes, subliniind ca reglementarile unguresti in domeniul securitatii alimentare sunt printre cele mai stricte din Europa, potrivit Mediafax.

Budai a reiterat totodata ca Ungaria, in calitate de stat membru UE, respecta "integral" sanctiunile impuse Rusiei din cauza crizei din Ucraina si a adaugat ca Budapesta se pregateste deja pentru "perioada de dupa sanctiuni". Pe de alta parte, nici fostul premier ungur Ferenc Gyurcsany, liderul Coalitiei Democratice (DK), si nici Csaba Molnar, vicepresedintele partidului, nu se afla printre persoanele vizate de sanctiunile impuse de Rusia, a anuntat DK sambata, citat de MTI.

Cotidianul Izvestia scria in urma cu peste doua saptamani ca 15 cetateni unguri, inclusiv un fost premier, au primit interdictia de a patrunde pe teritoriul Rusiei. Ca atare, partidul a solicitat Ambasadei Rusiei informatii suplimentare. In raspunsul oficial, ambasada a precizat ca nici Gyurcsany si nici Molnar nu se afla printre persoanele vizate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri