Guvernatorul statului american California Arnold Schwarzenegger si legislativul acestui stat au ajuns la un acord pentru a majora salariul minim in acest stat la cel mai ridicat nivel din SUA.
Conform acordului convenit de guvernatorul republican si legislativul federal dominat de democrati, salariul minim in California va creste in urmatoarele 18 luni cu 1,25 dolari pana la 8 dolari pe ora. Acordul prevede o prima majorare cu 75 de centi pe ora in luna ianuarie 2007, urmata de o noua majorare cu 50 de centi pe ora in luna ianuarie 2008, informeaza Rompres.

Noul salariu minim de 8 dolari pe ora va fi cu 25 de centi mai mare decat a oferit initial Arnold Schwarzenegger, in schimb democrati au renuntat la cererea de ajustare automata a salariilor in functie de cresterea inflatiei.

Schwarzenegger, recunoscut pentru politica sa fiscala de orientare conservatoare si legaturile cu grupurile de afaceri interesate de costul mainii de lucru, a apreciat ca in ultima vreme economia statului California si-a revenit suficient de mult pentru ca firmele sa-si permita sa plateasca angajatilor un salariu mai mare. La randul lor, democratii au apreciat ca acordul va fi in folosul angajatilor cu salarii mici.

In schimb, atat grupurile de afaceri, cat si sindicatele nu au fost multumite de acordul convenit, primii pentru ca o crestere a salariilor atrage dupa sine o reducere a resurselor companiilor, iar cei din urma pentru ca acordul nu prevede ajustarea automata a salariilor in functie de evolutia inflatiei.

Analistii apreciaza ca Schwarzenegger incearca in ultima vreme sa stranga cat mai multe voturi din partea electoratului democrat, in incercarea de a fi reales pentru un nou mandat de patru ani. in acest sens, Schwarzenegger a semnat un alt proiect legislativ destinat sa faca din California unul din cei mai mari producatori de energie solara din lume, in acelasi timp demarand discutiile pentru o alta lege care sa limiteze emisiile de gaze cu efect de sera, ambele ideii fiind populare in randul electoratului de orientare democrata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri