Cel putin 50 la suta dintre moldoveni prefera aderarea la Uniunea Vamala, fata de 32 la suta care ar opta pentru Uniunea Europeana, arata Barometrul de Opinie Publica difuzat joi, relateaza portalul Unimedia.md.

Intrebati ce ar alege intre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeana sau la Uniunea Vamala, 50 la suta dintre cei chestionati au ales a doua optiune, in timp ce 32 la suta au declarat ca ar prefera aderarea tarii lor la UE, scrie Mediafax.

Totodata, sondajul arata ca Partidul Socialistilor din Republica Moldova (PSRM) conduce in preferintele alegatorilor cu 16 la suta, urmat de Partidul Comunistilor (PCRM) cu 11,3 la suta, Partidul Liberal (PL) cu 11,1 la suta si Partidul Liberal Democrat (PLDM) cu 7,1 la suta.

Peste 75 la suta dintre cetateni considera ca tara merge intr-o directie gresita, arata sondajul, care constata ca populatia Republicii Moldova devine tot mai ingrijorata de situatia din regiune, avand in vedere tensiunile din estul Ucrainei. Potrivit rezultatelor BOP, 20 la suta dintre moldoveni sunt ingrijorati de posibilitatea izbucnirii unui razboi in zona.

"Procentul este destul de mare, daca se compara cu barometrul din urma cu doi ani, cand nu exista aceasta teama", a explicat directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbarosie.

Rezultatele sondajului realizat de catre Institutul de Politici Publice si CBS-AXA si finantat de Fundatia Soros Moldova arata totusi ca cea mai mare ingrijorare a moldovenilor o reprezinta preturile. In topul temerilor urmeaza saracia, viitorul copiilor, somajul si coruptia. Sondajul a fost realizat in perioada 28 martie - 7 aprilie, in 85 de localitati, pe un esantion de 1.104 persoane. Marja de eroare este de plus sau minus 3 la suta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri