Ambasadorul Statelor Unite in Coreea de Sud ar putea sa aiba un "accident mai mare" decat atacul cu arma alba de luna trecuta, daca nu inceteaza sa mai insulte Coreea de Nord cu acuzatii "rizibile", ameninta o unitate nord-coreeana de propaganda, relateaza Reuters in pagina electronica.

Ambasadorul Mark Lippert a afirmat miercuri, intr-un discurs, ca, in cazul in care Coreea de Nord imbunatateste aplicarea drepturilor omului si face pasi spre renuntarea la programul nuclear, Phenianul se va bucura de prosperitate si de relatii mai bune cu lumea, inclusiv cu Statele Unite, scrie Mediafax.

Comisia nord-coreeana pentru Reunificarea Pasnica a Coreei a replicat ca declaratiile ambasadorului reprezinta o dovada a ostilitatii Washingtonului. "Lippert are nevoie sa renunte la prostul obicei de a se angaja imprudent intr-o vorbarie care deformeaza adevarul si instiga la razboi intrand in dezacord cu noi", comenteaza Comisia intr-un material postat pe site-ul de propaganda Uriminzokkiri.

"Altfel, data viitoare ar putea avea un accident mai mare decat sa fie taiat pe obraz de un cetatean sud-coreean", ameninta Comisia. Phenianul critica adesea Washingtonul, cel mai important aliat al Seulului, acuzandu-i pe americani ca pregatesc o invazie "iminenta".

Ambasada Statelor Unite in Coreea de Sud nu a comentat imediat in legatura cu amenintarea. Lippert a fost taiat la nivelul fetei, cu un cutit pentru fructe, de catre un sud-coreean cu un trecut agitat si un comportament imprevizibil, in timpul unui forum, in centrul capitalei sud-coreene. Ambasadorul a avut nevoie de 80 de copci. El a fost ranit, de asemenea, la nivelul bratului.

"Este o insulta de nesuportat si o bataie de joc la adresa noastra, un atac rizibil si nerusinat care nu poate fi trecut cu vederea", potrivit agentiei nord-coreene. Politia sud-coreeana l-a acuzat pe agresorul lui Lippert de tentativa de omor. El nu a fost acuzat de infractiuni in legatura cu Coreea de Nord, dupa ce a fost interogat pe tema multiplelor vizite pe care le-a efectuat in aceasta tara.

Cele doua Corei se afla, tehnic, razboi. Conflictul din perioada 1950-1953 s-a incheiat cu un armistitiu si nu cu un tratat de pace. Phenianul a catalogat anterior.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri