Romania este o tara sigura, pentru ca nu este singura, ci in alianta cu alte tari puternice si democratice, a declarat premierul Victor Ponta, ca reactie la afirmatii ale unor oficiali rusi privind sistemul antiracheta NATO, adaugand ca nu accepta amenintari care sunt injuste si cu totul deplasate.

"Romania este o tara sigura, pentru ca nu este singura. Suntem intr-o alianta cu alte tari puternice si democratice, care impartasesc aceleasi valori ca si noi. Avem si obligatii, cheltuim mai mult pentru armata si pregatim militarii. Nu accept amenintari care sunt total injuste si cu totul deplasate", a spus Ponta, aflat la Beclean, potrivit Mediafax.

Joi, premierul Victor Ponta a postat un mesaj in care arata ca respinge amenintarile si criticile formulate de diversi oficiali ai Federatiei Ruse, privind tarile care vor gazdui sisteme antirachete ale NATO, si afirma ca acestea nu intimideaza autoritatile romane si nu schimba strategia Romaniei. "Resping categoric amenintarile si criticile formulate de diversi oficiali ai Federatiei Ruse! Nu ne intimideaza si nu ne schimba strategia!", a scris Ponta pe Twitter. Tarile europene care vor gazdui sisteme antiracheta ale NATO vor fi tinte prioritare ale Rusiei, a avertizat generalul Valeri Gherasimov, seful Statului Major al armatei ruse.

"Puterile non-nucleare care vor gazdui elemente antiracheta au devenit obiective prioritare ale reactiei militare a Rusiei", atrage atentia Valeri Gherasimov, potrivit Wall Street Journal, explicand ca sistemele antibalistice care vor fi montate in Romania si Bulgaria reprezinta o amenintare pentru tara sa.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a confirmat ca planurile Statelor Unite de a instala sisteme antiracheta in tari europene continua sa fie o sursa de "preocupare grava" pentru Rusia. "Programul american de aparare antiracheta ramane o sursa de preocupare grava. Consideram aceste actiuni parte a unui proiect global de a crea riscuri pentru fortele strategice ruse, perturband echilibrul strategic si securitatea la nivel regional", a afirmat Lavrov, citat de site-ul agentiei Sputnik.

Citeste articolul integral pe Mediafax.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri