Grecia si Rusia ar putea semna saptamana viitoare un acord care ar permite Atenei sa obtina de la Moscova un avans de circa 5 miliarde de dolari din fondurile destinate constructiei gazoductului Turkish Stream.

Acesta trebuie sa livreze gaze naturale din Rusia pana in Turcia, urmand sa fie prelungit pana in Austria, prin Grecia, Macedonia, Serbia si Ungaria.

Potrivit ziarului german „Der Spiegel”, un inalt responsabil din partidul grec de guvernimant Syriza a afirmat ca acordul cu Rusia este aproape gata si va fi semnat marti, termenii intelegerii fiind discutati la recenta vizita a premierului grec Alexis Tsipras la Moscova. In cadrul reuniunii, Alexis Tsipras a exprimat interesul Greciei de a participa la acest proiect, pentru tranzitul gazului rusesc spre Turcia, prin Marea Neagra.

Textul acordului prevede ca Atena primeste in avans intre 3 si 5 miliarde de euro, pentru a participa la constructia gazoductului, care ar trebuie sa fie operational in 2019. Fondurile primite in avans de Grecia urmeaza sa fie deduse din viitoarele plati pentru Atena, in schimbul trazitului de gaze rusesti.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri