Un profesor a fost ucis si alte patru persoane au fost ranite usor intr-un atac comis la o scoala din Barcelona, in nordul Spaniei, luni, a anuntat politia, dupa retinerea unui suspect, relateaza Reuters, in pagina electronica.

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca este posibil ca atacatorul sa fi folosit o arbaleta. Televiziunea nationala spaniola sustine ca adolescentul avea asupra sa si un cutit, potrivit Mediafax.

Potrivit AP, o purtatoare de cuvant a politiei regionale a declarat sub acoperirea anonimatului ca suspectul este minor si are mai putin de 14 ani. El se afla in prezent in custodia politiei. Tanarul nu a fost identificat si nu s-a precizat daca este elev la scoala respectiva.

Ofiterul a declarat ca patru elevi au fost usor raniti in atac, dar nu a precizat ce anume le-a provocat ranile. Atacul a avut loc la o scoala publica din cartierul muncitoresc Sant Andreu. La o astfel de scoala invata copii cu varste cuprinse intre 12 si 16 ani.

Potrivit cotidianului La Vanguardia, citat de portalul TheLocal.es, baiatul era obsedat de armata si avea o colectie de arme acasa. Un coleg a declarat pentru cotidianul catalan ca acesta voia sa ucida toti profesorii de la scoala si ca se stia ca intocmeste liste negre.

Potrivit informatiilor aparute in presa spaniola, baiatul a ajuns tarziu la scoala, in jurul orei 09.15. Presa spaniola sustine ca acesta ar fi atacat o profesoara care i-a deschis usa, precum si pe fiica acesteia, care era ii era colega. Auzind strigate, un profesor de la o clasa vecina a venit pentru a-i acorda ajutor si a fost lovit mortal in piept.

Xavier Trias, primarul Barcelonei, a scris pe Twitter un mesaj in care si-a exprimat regretul fata de evenimentele tragice de la scoala Joan Fuster.

Atacurile comise de elevi in scoli sunt extrem de rare in Spania. In 2012, un barbat a fost arestat dupa ce ar fi planuit sa amplaseze bombe in jurul unei universitati din Palma de Mallorca. Barbatul scrisese pe un blog si in jurnalul personal ca admira atacatorii de la Columbine, in Colorado.

Garda Civila spaniola clasifica arbaletele ca avand un grad minim de periculozitate. Astfel, cumpararea unei arbalete in Spania necesita permis de portarma de tip E, care este valabil cinci ani si are nevoie de aprobarea autoritatilor guvernamentale, potrivit cotidianului spaniol El Mundo. Publicatia afirma, de asemenea, ca site-urile specializate avertizeaza cumparatorul online ca este necesar permis de portarma, dar nu cer o copie a acestuia, ci doar un card de identificare.

Sursa foto: Pistol/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri