Uniunea Europeana (UE) si SUA vor mentine sanctiunile impuse Rusiei pentru inca cel putin trei ani, considera ministrul rus al Economiei, Alexei Uliukaiev, cele mai recente estimari ale guvernului de la Moscova indicand o contractie de 2,8% a economiei pentru acest an, relateaza MarketWatch.

Uliukaiev a afirmat ca actuala prognoza economica a guvernului de la Moscova, care vizeaza perioada 2016-2018, se bazeaza pe un scenariu care arata ca tarile din Vest nu vor ridica sanctiunile impuse Rusiei. Ministrul rus al economiei a indicat ca rubla va continua sa ramana la un nivel scazut fata de dolar, din cauza sanctiunilor, iar iesirile de capital se vor situa la un nivel mai ridicat decat in absenta acestor masuri, relateaza Mediafax.

Rubla a avansat joi cu 1,2% fata de dolar, la 51.5650 unitati pentru un dolar, la jumatate sedintei de tranzactionare, potrivit Bloomberg. In afara membrilor UE si a Statelor Unite, printre tarile care au impus sanctiuni Moscovei pe fondul conflictului din estul Ucrainei se numara Norvegia, Canada si Japonia.

Guvernul de la Moscova estimeaza ca economia rusa se va contracta cu 2,8% in acest an, aceasta fiind prima scadere a produsului intern brut din 2009 pana in prezent. De asemenea, estimarile prezentate de catre ministrul economiei indica faptul ca Rusia va iesi din recesiune anul viitor, cand economia este prognozata sa avanseze cu 2,3%.

In acest sens, Uliukaiev a aratat ca investitiile vor urca cu 3% in 2016, in timp ce comertul cu amanuntul va creste cu 1,4%. Banca centrala a Rusiei a estimat ca economia va scadea cu pana la 4% in acest an, contractia de anul viitor urmand sa se situeze intre 1% si 1,6%, la un pret mediu al petrolului de 60-65 de dolari pe baril.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri