Presedintele rus, Vladimir Putin, a acuzat Statele Unite ca au ajutat separatistii din regiunea Caucazului de Nord, in anii 2000, relateaza Sky News, in pagina electronica.

Putin a declarat ca isi bazeaza afirmatiile pe interceptarea de catre serviciile sale de informatii a unor convorbiri telefonice intre separatisti si ofiteri de informatii americani. "Ei ii ajutau, chiar si cu transport", a declarat liderul rus, care nu a dezvaluit insa cand au fost realizate aceste apeluri, scrie Mediafax.

Putin a declarat ca a discutat despre aceasta problema cu presedintele american de la momentul respectiv, George W. Bush, care i-a promis sa ii admonesteze pe ofiterii respectivi. In cele din urma, a declarat Putin, serviciile ruse de informatii FSB au primit o scrisoare din partea "omologilor lor americani". Liderul rus sustine ca ofiterii americani si-au asumat dreptul de a "sprijini toate fortele de opozitie din Rusia", inclusiv separatistii islamisti din Caucaz.

El si-a exprimat temerea ca Occidentul a vrut sa faca rau Rusiei si a reamintit cum unii lideri i-au spus ca nu i-ar deranja o posibila dezintegrare a tarii.

Referindu-se la perioada celui de-al doilea razboi in Cecenia, el a declarat: "Omologii mei, multi presedinti si prim-ministri, mi-au spus ulterior ca decisesera ca Rusia va inceta sa mai existe. Singura intrebare era cand se va intampla acest lucru si cu ce consecinte". Putin a facut aceste declaratii in cadrul unui documentar ce urmeaza sa fie difuzat de postul public de televiziune Rossiia-1 si care este dedicat celor 15 ani petrecuti la conducerea Rusiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri