Decizia de privatizare partiala a companiei publice de cai ferate germane, Deutsche Bahn, ar trebui sa apara numai la sfarsitul lunii octombrie, aprecizat ministrul german al transporturilor, Wolfgang Tiefensee, potrivit NewsIn. "Vor mai avea loc multe discutii", a precizat Tiefensee, continuand ca "sunt, insa, increzator ca vom ajunge, in linii mari, la o clarificare, in urmatoarele opt saptamani".

Tiefensee a facut aceste declaratii la iesirea de la o reuniune dedicata acestei chestiuni, la care au luat parte, dimineata, mai multi membri ai guvernului si cancelarul Angela Merkel.

Proiectul cel mare al patronului de la Deutsche Bahn, Hartmut Mehdorn, este intrarea companiei la bursa. Acesta insa a fost respinsa de fiecare data. Conform ultimelor date, compania spera sa intre la bursa in 2008. Marea coalitie guvernamentala estimeaza acest lucru ca fiind posibil numai din anul 2009. in afara datei la care va avea loc acest proces, un alt aspect care trebuie stabilit este perimetrul societatii care va fi privatizat.

Posibilitatea separarii complete a retelei feroviare a fost abandonata definitiv, a confirmat, joi, ministrul german al transporturilor, adaugand ca sunt patru tipuri de structura de privatizare care intra in discutie. Unul dintre acestea, denumit "modelul integrat", pastreaza structura actuala a companiei, reteaua ramanind complet controlata. Celelalte modele lasa statului anumite capacitati de interventie, a caror dezvoltare se face, partial, din fonduri publice.

Conform opiniilor ministrului social-democrat, statul german ar putea pastra, in special, "posibilitatea de recuperare a retelei si a valorilor imobiliare, in cazul in care administrarea Deutsche Bahn nu este satisfacatoare".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri