Alpinistul roman Alex Gavan, aflat in Nepal atunci cand cutremurul de 7,9 grade a zguduit statul asiatic, a descris in amanunte pe pagina proprie de Facebook senzatiile, emotiile si evenimentele pragmatice din regiune. Mai departe de acest lucru insa, el subliniaza ca spera ca „ in Romania, nu doar tragedia si durerea si suferinta oamenilor sunt cele care starnesc interesul”.

„Sper din tot sufletul ca in Romania, inca, nu doar tragedia si durerea si suferinta oamenilor sunt cele care starnesc interesul si fac rating si vind, ci si actiunile concrete de a face bine, de a aduce o contributie. Ar fi extrem de trist pentru noi toti, cei care traim in aceasta tara, sa nu fie asa. Dar acel moment este inimaginabil de aproape, ca atunci cand vezi avalansa gigantica care se apropie vertiginos de tine, si totul devine o chestiune de secunde. Iar eu refuz sa accept asta. Stiu. Sunt nerezonabil. Asa am fost intotdeauna. Mi-au spus-o parintii, profesorii, fostele iubite. Insa in varful muntelui ajungi depasind mai intai obstacolele, escaladand peretii. In final, depre asta este vorba. Varful este doar materializarea in plan fizic unui parcurs interior”, subliniaza el, pe Facebook.

Totodata, el mai spune ca acum este momentul sa actionam si, prin actiunile noastre concrete, sa ajutam pe cei aflati in nevoie. „Fara niste urmari concrete in plan real a relatarii unor astfel de tragedii, totul este degeaba. Degeaba. Media este un vector de influenta si de putere imens. Haideti ca de aceasta data sa fie o ocazie in care presa sa puna umarul si sa faca cu adevarat diferenta pentru acesti oameni, si pentru ea insasi. Si nu doar diferenta pentru politicieni, in campaniile electorale”.

In curand el va anunta si o platforma online in care oamenii vor putea dona pentru rudele victimelor din Nepal.

Va reamintim ca un cutremur cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter inregistrat sambata in Nepal a provocat moartea a cel putin 1.457 de persoane, cifra ajungand la 3.200 luand in calcul si ranitii. Cel mai grav seism inregistrat in Nepal in ultimii 81 de ani a cauzat prabusirea a numeroase cladiri si a provocat de asemenea pagube si victime in statele invecinate India si Bangladesh, dar si in Tibet si pe Muntele Everest. Guvernul a decretat stare de urgenta in zonele afectate.

Epicentrul seismului cu magnitudinea 7,9 a fost localizat la 80 de kilometri est de Pokhara, al doilea oras ca marime din Nepal. Hipocentrul seismului a fost localizat la o adancime mica, de numai doi kilometri. Pe fondul temerilor privind un dezastru umanitar in tara saraca cu 28 de milioane de locuitori, Guvernul coplesit de situatie a facut apel la ajutor strain.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri