NATO a initiat astazi, in Marea Nordului, unul dintre cele mai ample exercitii anti submarin, invitand, in premiera, Suedia, pe fondul tensiunilor in crestere cu Rusia, informeaza Reuters.

Douasprezece nave militare, din 11 tari, participa la exercitiul "Dynamic Mongoose", care va consta in manevre de aparare anti submarin intr-una dintre cele mai ostile mari - unde sunt canioane acvatice si curenti puternici. Tensiunile dintre Alianta Nord-Atlantica si Rusia s-au accentuat pe fondul crizei din Ucraina, iar tarile baltice se tem ca vor deveni tintele Moscovei, noteaza Mediafax.

Finlanda a depistat un submarin neidentificat in largul coastelor sale saptamana trecuta, in timp ce Letonia detectase luna trecuta un submersibil rus in apropierea apelor sale teritoriale. "Rusia are dreptul sa utilizeze marile asa cum il avem si noi", a declarat amiralul american Brad Williamson, comandantul exercitiului NATO.

"Insa incidentele la care am asistat recent nu sunt in conformitate cu reglementarile internationale si au starnit preocupari. Exercitiul actual nu este o riposta, dar are o anumita relevanta", a spus Williamson, aflat la bordul navei militare USS Vicksburg, care coordoneaza manevrele militare. Tarile nord-europene au criticat dur Rusia luna trecuta, catalogand-o drept o mare amenintare la adresa securitatii regionale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri