Gruparea terorista Statul Islamic (SI) a revendicat marti, intr-un buletin de stiri difuzat pe postul sau de radio al-Bayan, atacul comis duminica la o expozitie de caricaturi cu profetul Mahomed, la Garland, in Texas, relateaza BBC News online.

"Doi soldati ai califatului" au comis atacul de la centrul Curtis Culwell, langa Dallas, a anuntat postul de radio al gruparii jihadiste, scrie Mediafax.

Expozitia "prezenta imagini negative cu profestul Mahomed", a apreciat postul jihadist. Ambii suspecti au fost ucisi prin impuscare dupa ce au deschis focul in fata centrului.

Ambii suspecti au fost ucisi prin impuscare dupa ce au deschis focul in fata centrului. Corespondenti subliniaza ca este pentru prima data cand Statul Islamic afirma ca a comis un atac pe teritoriul Statelor Unite.

"Transmitem Americii ca ceea ce urmeaza va fi mai mare si mai amar. Veti vedea soldatii Statului Islamic facand lucruri teribile", ameninta SI intr-un comunicat.

Potrivit unor documente judiciare, unul dintre cei doi atacatori ucisi era suspect de terorism. Elton Simpson se afla sub supraveghere din 2006 si a fost condamnat in 2010 pentru ca a mintit in legatura cu planul de a se alatura jihadului in Africa, se arata in aceste documente.

El impartea apartamentul in care locuia cu Nadir Soofi, despre care oficiali guvernamentali au declarat ca este cel de al doilea atacator. Agenti FBI au perchezitionat luni locuinta lui Simpson si Soofi, la Phoenix, si o duba alba parcata afara.

Potrivit unor documente judiciare de la un tribunal din Arizona, publicate de presa americana, Simpson a fost acuzat in 2010 ca i-a mintit pe agentii FBI in legatura cu planurile sale de a participa la jihad in Somalia. Un judecator, care l-a gasit vinovat de declaratii false, l-a plasat in regim de eliberare conditionata timp de trei ani si l-a condamnat la plata unei amenzi in valoare de 6.000 de dolari.

Judecatorul a stabilit ca nu existau suficiente probe care sa arate ca declaratia falsa implica terorismul international.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri