Jim Rogers, fostul partener de afaceri al lui George Soros, afirma ca ar cumpara Coreea de Nord, daca i s-ar permite, explicand ca nu ar reveni in Statele Unite, in contextul in care acum traieste in Asia, informeaza Mediafax.

"Daca as putea, as cumpara Coreea de Nord. Sunt foarte entuziasmat privind Coreea de Nord. Daca as putea sa imi pun toti banii pe Coreea de Nord, as face-o", afirma Jim Rogers, care si-a construit averea facand investitii in zone in care altii se temeau de riscuri.

"In Coreea de Nord au loc schimbari masive. Nu as fi investit in tatal sau in bunicul lui Kim Jong-Un, actualul lider nord-coreean, dar este ca si cum ai spune ca in anii 1980 nu trebuie sa faci investitii in China din cauza lui Mao Zedong. Mao a murit, iar Deng Xiaoping facea unele schimbari. In momentul de fata se produc schimbari majore in Coreea de Nord. Acest copil face schimbari uimitoare", afirma Jim Rogers.

Intrebat daca va reveni in Statele Unite, omul de afaceri a raspuns: "Cand merg la New York ma bucur atat de mult ca traiesc in Asia. New York este un oras de lumea a treia, cu un aeroport de lumea a treia si un sistem de taxare de lumea a treia".

"Sa compar viata din Singapore cu cea din New York? Viata din Hong Kong cu cea din Chicago? Nu, nu imi este dor. Sunt inca cetatean american, platesc impozite in SUA, votez in SUA, dar imi place ca traiesc aici, in Asia", spune Jim Rogers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri