Senatorul republican John McCain a declarat vineri ca strategia presedintelui american, Barack Obama, impotriva gruparii jihadiste Stat Islamic este "un esec abject", relateaza CNN.

John McCain a afirmat, intr-un interviu pentru CNN, ca declaratia presedintelui Barack Obama potrivit careia Statele Unite nu sunt pe cale sa piarda lupta impotriva gruparii Statul Islamic este "uimitoare". In realitate, "strategia presedintelui cu siguranta nu are succes, este un esec abject", unul care in final ii va conduce pe americani la perspectiva desfasurarii de trupe in Irak, a adaugat senatorul.

"Este uimitor ca presedintele poate continua sa spuna si (oficialii din administratie) pot continua sa spuna ceea ce spun, in conditiile in care mii de oameni sunt macelariti, sunt arse cadavre pe strazi, executii, decapitari", a subliniat John McCain. "Acesta este un dezastru. A fost prevazut de mine si de senatorul Lindsey Graham si va continua pana vom dezvolta o strategie", a mai spus el.

O astfel de strategie, in opinia lui John McCain si Graham, ar presupune desfasurarea a 10.000 de militari americani pentru a-i ajuta pe irakieni sa combata gruparea terorista, care a inregistrat progrese semnificative in ultima saptamana. Potrivit sondajelor, tot mai multi americani (47 la suta in februarie) incep sa sustina ideea mobilizarii de trupe in Irak pentru a lupta impotriva gruparii Statul Islamic.

John McCain considera ca brutalitatea gruparii teroriste impotriva ostaticilor americani va convinge cetatenii SUA sa sustina o astfel de initiativa. "Obiectivul lor nu este Irakul sau Siria, obiectivul lor suntem noi. Ei sunt un cancer si acest cancer se va extinde" daca nu este invins, a apreciat el.

Christopher Halloran / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri