Un numar de 12 nave militare romanesti, un distrugator american si un dragor maritim din Bulgaria, precum si aproximativ 1.500 de militari vor participa, in perioada 25-28 mai, la exercitiul militar "Trident Poseidon 2015", care se va desfasura in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale ale Marii Negre.

"Exercitiul are ca scop consolidarea nivelului de interoperabilitate intre fortele NATO, precum si cooperarea inter-agentii din Romania, intr-un mediu cu amenintari multiple, in cadrul unei Operatii de raspuns la criza, incluzand si o actiune de evacuare a non-combatantilor dintr-o zona de conflict, care va avea loc miercuri, 27 mai, iin Portul Militar Constanta", se arata intr-un comunicat al Fortelor Navale Romane, potrivit Mediafax.

"Trident Poseidon 2015" este conceput, organizat si condus de catre Fortele Navale Romane, iar la secventa de evacuare non-combatanti vor participa si forte ale ISU Dobrogea, Garzii de Coasta, Grupului Servicii Petroliere si ale Directiei Medicale.

USS Donald Cook va sosi in Marea Neagra

Distrugatorul lansator de rachete USS Donald Cook este pe cale de a sosi in Marea Neagra, relata sambata agentia Tass, care citeaza un oficial de rang inalt din cadrul Flotei Ruse la Marea Neagra. Este vorba de a doua nava americana de razboi mobilizata in Marea Neagra, dupa distrugatorul USS Ross.

"Distrugatorul american Donald Cook se pregateste sa traverseze stramtorile Bosfor si Dardanele. Cu cateva ore mai devreme, distrugatorul USS Ross a intrat in Marea Neagra", a precizat pentru TASS un oficial de rang inalt din cadrul Flotei Ruse la Marea Neagra. Cele doua distrugatoare sunt echipate cu sisteme antiracheta de tip Aegis, rachete de croaziera Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 si rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.

Fortele navale americane trimit in mod regulat nave in Marea Neagra, in conformitate cu legislatia internationala si cu Tratatul de la Montreux. De asemenea, Alianta Nord-Atlantica trimite prin rotatie nave militare in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri