Profitul dupa taxe al Ryanair Holdings, cel mai mare operator low-cost din Europa, a crescut cu 66% in anul fiscal 2015 incheiat in martie, la 867 milioane de euro, sustinut de extinderea capacitatii de transport pe timp de iarna si de atentia mai mare pentru serviciile oferite clientilor, scrie Mediafax.

Pentru anul fiscal 2016, Ryanair anticipeaza un profit de 940 milioane euro-970 milioane euro, a anuntat marti compania, transmite Bloomberg.
In urma informatiilor, actiunile Ryanair au urcat la bursa din Dublin cu pana la 6,6%, cel mai mult in ultimele sase luni.

Pe parcursul anului trecut, Ryanair a imbunatatit de cinci ori prognoza referitoare la profit. Compania tinteste marile aeroporturi europene si vrea sa atraga pasageri de la operatori aerieni mari precum Deutsche Lufthansa si Air France-KLM Group.

"Am lansat numeroase initiative, placute in mod clar de clienti. Rezervarea locurilor, permisiunea pentru un bagaj suplimentar si orarele mai convenabile pentru oamenii de afaceri au contribuit la cresterea numarului de pasageri", a declarat directorul financiar Neil Sorahan.
Pentru a profita de preturile scazute ale carburantilor, datorate cotatiilor scazute ale petrolului, Ryanair a contractat 36% din carburantul necesar anului fiscal 2017, la un pret mediu de 69 de dolari pe baril. Pentru actualul an fiscal, Ryanair a contractat deja 90% din necesarul de carburant, la pretul de 92 de dolari pe baril.

Numarul de pasageri al Ryanair a crescut anul trecut cu 11%, la 90,6 milioane de persoane, iar gradul de incarcare de la 83% la 88%, indicator care urmeaza sa urce la 90%.

Pana in martie 2016 Ryanair intentioneaza sa transporte 100 de milioane de pasageri, iar pentru a acoperi cererea din timpul verii compania intentioneaza sa inchirieze sase aeronave in perioada respectiva.
Circa 50% din cresterea numarului de pasageri va avea loc la aeroporturi mari precum Bruxelles, Lisabona, Berlin si Roma.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri