Cunoscut drept un antreprenor non-conformist, miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla Motors, si-a inscris copiii la propria scoala, una mica, secreta si fara clase, pentru ca pur si simplu nu i-a placut scoala in care invatau cei mici, scrie Business Insider.

Scoala se numeste "Ad Astra" (trad. "Catre stele") si are momentan 14 copii in nivelul primar. Ei invata impreuna, desi au varste diferite si teoretic ar trebui sa fie in clasa I si in clasa a III-a. De fapt, nu invata asa cum se intampla intr-o scoala normala, ci isi dezvolta abilitatile si aptitudinile.

La Ad Astra School sunt, in prezent, copii ai angajatilor SpaceX, companie fondata de Elon Musk. In septembrie, in "scoala secreta" vor fi 20 de copii.

Dupa ce si-a retras fiii de la scoala "obisnuita", Musk a angajat un fost profesor pentru a lansa Ad Astra School. "Nu am vazut ca in scolile normale sa se faca lucruri care am crezut ca se fac. Este important sa se predea rezolvarea problemei sau problema, si nu instrumentele. Sa spunem ca vrei sa inveti oamenii despre cum functioneaza motoarele. O abordare traditionala ar fi «vom invata totul despre surubelnite si chei». Este foarte greu sa faci asta", sustine Musk. El crede ca mai eficient este ca elevii sa primeasca un motor pe care sa-l dezasambleze, decat sa retina materia predata.

Magnatul american a recunoscut, totodata, ca nu i-a placut sa mearga la scoala. "Uram sa merg la scoala cand eram copii. Era o tortura", a povestit miliardarul american, nascut in Pretoria, capitala Africii de Sud.

Elon Musk (43 ani) are o avere estimata la 13,3 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de revista Forbes in mai 2015. Musk este inginer, inventator, antreprenor si programator canadiano-american. Pe langa SpaceX (companie de vehicule pentru spatiul cosmic) si Tesla Motors (companie de automobile electrice de lux), Musk este unul dintre fondatorii PayPal.

Sursa foto: Elon Musk/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri