Economia Statelor Unite s-a contractat cu 0,7% in primul trimestru, potrivit datelor oficiale revizuite in sens negativ de la o crestere de 0,2% anticipata initial, relateaza MarketWatch, preluat de Mediafax.

Revizuirea a fost determinata de cresterea sub asteptari a stocurilor, in timp ce exporturile nete au fost sub nivelul raportat anterior. Analistii intervievati de MarketWatch anticipau ca economia americana se va contracta cu 1%.

Cresterea cheltuielilor de consum, care reprezinta principalul motor de crestere al economiei americane, a ramas neschimbata, la 1,8%. Valoarea stocurilor a crescut cu 95 de miliarde de dolari, in loc de 110,3 miliarde de dolari.

Exporturile au scazut peste asteptari, cu 7,6%, in timp ce avansul importurilor a fost revizuit puternic, de la 1,8% la 5,6%. Analistii anticipeaza ca economia SUA isi va reveni in trimestrul al doilea, dupa problemele provocate economiei de vremea nefavorabila in primele trei luni ale anului, majoritatea estimand un avans al PIB de circa 3%. O evolutie similara a avut loc in 2014.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri