Un hotel din Japonia a angajat 10 roboti care vor intampina clientii, vor lucra la receptie, vor cara bagaje si vor face curat in camere. Si daca nu este de ajuns, robotii sunt facuti dupa chipul si asemanarea omului si vorbesc patru limbi, scrie BBC News.

Robotii au fost conceputi sa arate si sa se comporte exact ca o femeie din Japonia, unde mai pui ca stiu sa vorbeasca japoneza, chineza, coreeana si engleza. Robotii vor incepe, oficial, sa lucreze in iulie, cand va fi deschis hotelul Henn-na din Nagasaki de 72 de camere, alaturi de doar doi oameni.

Robotii vor fi controlati cu ajutorul smartphone-urilor si vor fi capabili sa intampine clientii si sa-i priveasca in ochi. Bineinteles, de fiecare data cu cate un zambet. Robotii umanoizi vor lucra pe posturi de receptioner, menajera sau bellboy si stiu sa faca si cafea, scrie The Telegraph.

Robotii au fost conceputi de Universitatea Osaka si fabricati de firma Kokoro, parte din compania japoneza care produce personajul fictiv Hello Kitty.

Primul hotel cu angajati roboti mai vine cu o noutate: clientii vor putea folosi un soft de recunoastere faciala in loc de chei pentru a deschide usa. Desi are o tehnologie inalta, o noapte de cazare pe camera costa de la 55 de euro si ajunge la 105 euro.

Sursa foto: Robot/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri