Warren Buffet este unul dintre cei mai faimosi miliardari ai lumii, dintr-un motiv cat se poate de intemeiat. Este un om impresionant, dar inainte de asta Buffet a fost si un tanar foarte impresionant. La numai 16 ani, castigase suma de 53.000 de dolari, uriasa pentru vremea respectiva. Cum a realizat aceasta suma?

  1. Warren Buffett vindea sifon si guma de mestecat. La frageda varsta de sase ani, Warren Buffett a facut prima vanzare din viata sa. A inceput cu pachete de guma de mestecat, inainte de a trece la mult mai profitabilele cutii de Coca-Cola.
  2. Warren Buffett a livrat si ziare. In copilarie, Warren Buffett a facut ceea ce o multime de alti baieti faceau pentru a castiga niste bani: livra ziare. Fiind un cititor pasionat de stiri, la fel ca restul familiei sale, aceste locuri de munca cu jumatate de norma au reprezentat o potrivire perfecta. Dar, spre deosebire de majoritatea celorlalti, Warren Buffett jongla intre trei rute diferite pentru doua ziare rivale.
  3. Warren Buffett a vandut mingi de golf. Impreuna cu prietenul sau, Stu Erickson, Warren Buffett vindea mingi de golf folosite la terenul de golf Elmwood Park. Au avut probleme cu politia din cauza acestui lucru, dar parintii lui Warren Buffett nu s-au suparat. Ei au fost in mare parte doar mandri de ambitia fiului lor.
  4. Warren Buffett vindea arahide si popcorn la meciurile de fotbal american. Un agent de vanzari inascut, Warren Buffett, obisnuia sa se plimbe printre tribunele stadionului Universitatii din Omaha si striga, "alune, popcorn, cinci centi, luati alune si popcorn de aici!"
  5. Warren Buffett comercializa si timbre rare, iesite din circulatie, pentru colectionarii interesati... bineinteles, la un pret rezonabil.
  6. Warren Buffett a facut bani in tinerete din jocuri mecanice. Warren Buffet a cumparat un aparat de pinball stricat pentru 25 de dolari pe care l-adus apoi la prietenul sau Don Danly pentru a remedia problema. Impreuna au lansat Wilson’s Coin-Operated Machine Company. Au amplasat apoi aparatul intr-o frizerie locala, in schimbul a jumatate din banii castigati zilnic. In saptamana Warren Buffett avea destui bani pentru a cumpara mai multe masini de pinball, de pus in alte frizerii, construind un mic imperiu chiar inainte de a avea drept de vot.
  7. Warren Buffett a facut bani la cursele de cai ... chiar fara a paria! Warren Buffett si prietenul sau Bob Russell erau prea tineri pentru a putea paria, dar asta nu-i oprea sa caute bilete aruncate care ar putea valora ceva. Erau pariori care nu vazusera curse de cai decat in filme si credeau ca locul doi si trei nu aduceau bani, pentru ca atentia era concentrata doar asupra calului castigator si prin urmare aruncau tichetele.
  8. Warren Buffett a construit un bulgare de zapada mai mare. Cele descrise mai sus arata modalitatile in care Warren Buffett a reusit sa stranga 53.000 de dolari pana la varsta de 16 ani: continua sa adune capital la ceea ce avea deja, pana in momentul in care a agonisit o mica avere. Peste ani, aceasta mica avere avea sa sporeasca pana la cele mai mari din lume. Metaforic vorbind, totul se datoreaza ambitiei lui Warren Buffett de a construi un bulgare de zapada tot mai mare, adaugand treptat cate un fulg de nea, inca de la varsta de noua ani.

GongTo / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri