Canada nu va permite niciodata revenirea Rusiei conduse de presedintele Vladimir Putin in Grupul statelor puternic industrializate, avertizeaza premierul Stephen Harper, notand ca liderul rus are o "mentalitate specifica Razboiului Rece", informeaza CTV News, citat de Mediafax.

Potrivit lui Stephen Harper, Vladimir Putin are mentalitatea unei persoane care crede ca "Razboiul Rece continua si ca ii poate schimba cumva sfarsitul".

"Nu cred ca Rusia condusa de Vladimir Putin apartine G7. Punct", a declarat Harper, care va merge vineri in Ucraina, iar duminica in Germania, pentru summitul G7.

"Canada se va opune foarte vehement prezentei lui Putin la masa discutiilor" in cadrul G8, a atras atentia Harper.

Participarea Rusiei in Grupul G8 - alaturi de Marea Britanie, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia si SUA - a fost suspendata dupa anexarea regiunii ucrainene Crimeea, in 2014.

Presedintia Rusiei a exprimat regret in legatura cu declaratiile lui Harper. "Acest ton ireconciliabil fata de presedintele Rusiei nu este ceva nou. Putem doar sa exprimam regret in legatura cu relansarea unei retorici specifice anilor 1970", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri