Banca Centrala Zimbabwe a anuntat un plan de anvergura cu privire la demonetizarea tarii, a carei moneda exprimata prin dolari zimbabweni s-a devalorizat puternic in urma unei rate a inflatiei galopante, care ar fi ajuns la 4.000.000.000%.

Un exemplu recent de demonetizare a a avut loc atunci cand natiunile din Zona Euro au adoptat moneda euro, nu inainte de ca autoritatile au setat rate de schimb fixe pentru monedele nationale in raport cu euro. Demonetizarea din Zimbabwe va avea loc incepand cu data de 15 iunie anul curent si pana la finele lunii septembrie, noteaza Business Insider.

Locuitorii din Zimbabwe care detin conturi bancare au fost invitati astfel sa-si verifice soldurile. Acest proces va elimina bancnotele din sistemul bancar, care circulau pana in Zimbabwe, lansad loc dolarilor americani sau monedelor din Africa de Sud sau Bostwana, in incercarea de a depasi episodul terifiant ar inflatiei galopante care a luat avant din 2008.

La acea vreme rata inflatiei ajunsese la 231.000.000%, potrivit statistilor oficiale, insa alte opinii au aratat ca rata inflatiei depasea totusi 4.000.000.000%.

Artush / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri