Aliatii bavarezi ai cancelarului german Angela Merkel au acuzat Guvernul grec ca nu intelege gravitatea situatiei in negocierile privind datoria sa, secretarul general al CSU, Andreas Scheuer, numindu-i "clovni" pe politicienii aflati la guvernare la Atena, relateaza Reuters.

Aceste declaratii sunt ultimul semn al inaspririi pozitiei fata de Grecia in randul politicienilor europeni, inaintea unei intalniri a ministrilor din zona euro care poate fi ultima sansa de salvare a Greciei de la faliment la sfarsitul lunii. Scheuer a declarat intr-un interviu pentru cotidianul Rheinische Post publicat miercuri ca Grecia a facut prea putine pana in prezent pentru a ramane in zona euro si nu va fi un "compromis neglijent" doar de dragul mentinerii Greciei in blocul comunitar, scrie Mediafax.

"Guvernul grec nu a realizat inca gravitatea situatiei", a declarat Scheuer. "Se comporta ca niste clovni care stau in spatele clasei, desi au primit avertizari explicite din toate partile ca ar putea sa nu reuseasca sa treaca la urmatorul nivel", a adaugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marti ca vrea sa faca tot ce poate pentru a mentine Grecia in zona euro dar a insistat ca Atena si creditorii sai trebuie sa puna capat impasului si sa ajunga la o intelegere. Merkel se confrunta cu o opozitie tot mai puternica in randurile conservatorilor de a acorda un nou imprumut Greciei. Germania este cel mai mare creditor al Greciei si cel mai mare contribuitor la bugetul UE si fondul de salvare al zonei euro.

Sursa foto: clovn, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri