Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea demisiona pentru a convoca alegeri prezidentiale anticipate in scopul obtinerii unui mandat mai solid, pentru a putea implementa reforme economice si politice fundamentale, afirma un apropiat al liderului rus, Aleksei Kudrin, citat de The New York Times, scrie Mediafax.

"Daca nu poti aplica reforme structurale inainte de alegeri, ceea ce este greu de facut, atunci trebuie sa o faci dupa alegeri sau sa organizezi alegeri anticipate. Vladimir Putin este un om pragmatic care are un simt acut al situatiei politice si este posibil sa decida amanarea reformelor; insa, ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a obtine un mandat solid pentru reforme economice", a declarat Aleksei Kudrin, care este un apropiat al lui Vladimir Putin si a fost ministru de Finante al Rusiei in perioada 2000-2011.

Economia Rusiei, afectata de sanctiuni economice occidentale din cauza crizei ucrainene si dependenta de vanzarea petrolului si gazelor, a intrat in recesiune, scazand cu 2,2% in primul trimestru. Expertii rusi au propus reforme structurale pentru a evita stagnarea economica.

Declaratiile lui Kudrin au generat ingrijorare in mediile politice si economice de la Moscova.

Serghei Neverov, un lider al partidului Rusia Unita, a denuntat declaratiile "provocatoare" ale lui Kudrin, afirmand ca sunt menite sa "destabilizeze societatea" rusa.

Vladimir Putin se afla la conducerea Rusiei din anul 2000. Cel de-al treilea mandat de presedinte al lui Putin a inceput in 2012 si expira in 2018. Kudrin a admis ca nu avut nicio discutie pe aceasta tema cu Putin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri