Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cere o reforma a sistemelor sociale in Uniunea Europeana, fiind nemultumit de faptul ca statul austriac plateste o alocatie de 160 de euro pentru copilul unui roman care lucreaza in Austria, desi in Romania aceasta indemnizatie este mult mai mica.

Ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, doreste o reforma rapida a sistemelor sociale in UE, afirmatia sa aparand in contextul discutiilor din Austria privind sumele trimise de Viena copiilor ai caror parinti, cetateni UE, muncesc in aceasta tara, scrie Die Krone. Kurz a explicat pentru postul public de televiziune ORF ca pentru doi copii romani, ai caror parinti muncesc in Austria, statul austriac ofera lunar aproximativ 300 de euro, potrivit Mediafax.

"Suma aproape corespunde unui salariu mediu din Romania", a spus Sebastian Kurz. Seful diplomatiei (ÖVP) doreste ca valoarea alocatiilor acordate de Austria sa corespunda celei din statul de unde provin parintii copiilor respectivi. Astfel, Austria nu ar mai plati aproximativ 300 de euro pentru doi copii romani ai caror parinti muncesc in Austria, ci doar circa 30 de euro. "Suntem de aceeasi parere cu britanicii: Marea Britanie doreste reforme in cadrul UE si asta trebuie sa se intample rapid", a spus Sebastian Kurz.

Ministrul Muncii, Rudolf Hundstorfer (SPÖ), a criticat pozitia lui Kurz, prin urmare coalitia de guvernare va purta discutii in aceasta vara pentru a ajunge la un punct de vedere comun asupra acestui subiect. Publicatia Heute prezinta nivelul indemnizatiilor pentru copii din tarile UE. In Danemarca indemnizatia este de 197 de euro, in Germania de 184 de euro iar in Austria de 160 de euro. Cel mai putin primeste un copil din Grecia - 5 euro. Pe penultimul loc se afla Romania, cu o alocatie de 9 euro (publicatia nu precizeaza faptul ca a fost promulgata o lege de dublare a sumei).

Ministerul de Finante a precizat, raspunzand unei intrebari parlamentare, ca Viena a dat, in 2013, indemnizatii pentru copiii strainilor care muncesc in Austria in valoare de 206 milioane de euro, in crestere fata de 2010, cand au fost trimise 150 de milioane de euro. Cei mai multi bani au ajuns in Ungaria - 65 de milioane de euro. In Slovacia au ajuns 48 de milioane de euro, in Polonia - 31 de milioane, in Slovenia - 13 milioane de euro si in Romania - 11 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri