Comisia Europeana a intervenit cerand explicatii Guvernului Ungariei in legatura cu decizia de a suspenda procedurile de acceptare a imigrantilor extracomunitari, informeaza Reuters.

"In contextul in care Tratatul Dublin nu prevede posibilitatea suspendarii transferurilor imigrantilor, Comisia Europeana cere Ungariei sa ofere imediat clarificari in legatura cu natura si amploarea problemelor tehnice invocate, precum si despre masurile luate pentru remedierea situatiei", anunta un reprezentant al Executivului UE citat de Reuters, scrie Mediafax.

Guvernul Ungariei a decis, marti, suspendarea unilaterala, pe termen nedeterminat, a unui acord cu Uniunea Europeana privind acceptarea solicitantilor de azil, invocand "protejarea intereselor poporului ungar". "Din ratiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementeaza situatia solicitantilor de azil", informeaza un comunicat oficial citat de MTI. "Este necesara protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtatorul de cuvant al Guvernului Ungariei, in interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse si site-ului ungar Index.

"Barca este plina. Ne dorim cu totii o solutie europeana, dar trebuie sa protejam interesele poporului ungar si ale tarii", a precizat Kovacs, amintind ca autoritatile ungare se confrunta cu un aflux masiv de refugiati. Saptamana trecuta, premierul de dreapta al Ungariei, Viktor Orban, anunta ca Guvernul de la Budapesta nu va astepta o "solutie europeana" la problema imigratiei, precizand ca este responsabilitatea tarii sa isi protejeze frontierele. "Guvernul Ungariei nu va astepta o solutie europeana la problema imigratiei; statul are responsabilitatea de a-si proteja frontierele", declara Viktor Orban. "Intrarea ilegala intr-un stat este o infractiune care trebuie evitata", a subliniat Orban.

Referindu-se la controversatul plan al Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, Orban sublinia ca este vorba de "un detaliu tehnic" pentru mentinerea securitatii. Viktor Orban a catalogat drept "nebunie" planul Comisiei Europene care prevede distribuirea in numeroase state UE a zeci de mii de imigranti extracomunitari aflati in Italia si Grecia.

Guvernul Ungariei a suspendat un acord privind acceptarea imigrantilor extracomunitari

Guvernul Ungariei a decis, marti, suspendarea unilaterala pe termen nedeterminat a unui acord cu Uniunea Europeana privind acceptarea solicitantilor de azil, invocand "protejarea intereselor poporului ungar". "Din ratiuni tehnice, Guvernul Ungariei a decis suspendarea pe termen nelimitat a Acordului Dublin, ce reglementeaza situatia solicitantilor de azil", informeaza un comunicat oficial citat de MTI.

"Este necesara protejarea intereselor poporului ungar", a explicat Zoltan Kovacs, purtatorul de cuvant al Guvernului Ungariei, in interviuri acordate cotidianului austriac Die Presse si site-ului ungar Index. "Barca este plina. Ne dorim cu totii o solutie europeana, dar trebuie sa protejam interesele poporului ungar si ale tarii", a precizat Kovacs, amintind ca autoritatile ungare se confrunta cu un aflux masiv de refugiati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri