Premierul Victor Ponta a reactionat la mesajul Consiliului de Securitate al Rusiei, conform caruia Polonia si Romania devin automat tinte potentiale pentru gazduirea scutului american antiracheta, spunand ca Romania nu poate fi intimidata de amenintari, iar scutul este fundamental pentru siguranta.

Rusia avertizeaza ca Polonia si Romania devin automat tinte, din cauza scutului antiracheta

Polonia si Romania devin in mod automat tinte potentiale, pentru ca gazduiesc elemente ale scutului american antiracheta, a afirmat miercuri Consiliul de Securitate al Rusiei, citat de Interfax in pagina electronica.

"Romania nu poate fi intimidata de amenintari! Scutul anti-racheta e fundamental pentru siguranta nationala si regionala", scrie Ponta pe Twitter. Polonia si Romania devin in mod automat tinte potentiale, pentru ca gazduiesc elemente ale scutului american antiracheta, a afirmat miercuri Consiliul de Securitate al Rusiei, citat de Interfax in pagina electronica, scrie Mediafax.

In loc sa se bazeze pe armele NATO, statele baltice ar trebui sa se gandeasca la amenintarile pe care le-au creat pentru ele insele prin gazduirea elementelor scutului antiracheta, a afirmat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, Evgheni Lukianov, citat de agentia TASS in pagina electronica. "Mai bine s-ar gandi la alte lucruri - desfasurarea elementelor scutului antiracheta care vizeaza fortele noastre nucleare strategice, acolo este problema lor, pentru ca devin tinta noastra", a precizat Lukianov.

"Daca le place sa fie tinte din cauza sistemelor americane de armament, este alegerea lor", a adaugat el. "Logica de conflict este ca nimeni nu castiga dintr-un conflict, dar cineva se trezeste prins la mijloc", a afirmat oficialul rus, adaugand ca statele baltice s-ar putea confrunta exact cu aceasta situatie.

El a refuzat sa evalueze potentialul armamentului greu pe care Statele Unite intentioneaza sa il furnizeze tarilor baltice. "Agitatia nesanatoasa a anumitor state, noi membre ale blocului atlantic, nu este fundamentata de existenta unor amenintari din partea noastra", a subliniat secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei. Moscova a denuntat in mai multe randuri planul Aliantei Nord-Atlantice de a instala elemente ale scutului antiracheta in Romania si Polonia.

In plus, Bulgaria, Romania, Polonia si tarile baltice au acceptat sa gazduiasca tancuri, artilerie si alte echipamente militare americane, a anuntat marti secretarul Apararii, Ash Carter, in timpul unei vizite la Tallinn. Carter a anuntat ca Statele Unite vor pre-pozitiona tancuri, artileri si alte echipamente militare in estul si centrul Europei, dandu-le astfel asigurari aliatilor din cadrul NATO nelinistiti din cauza interventiei Rusiei in Ucraina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri