Compania japoneza Mitsubishi Heavy Industries Ltd. a anuntat, miercuri, ca a inceput discutiile cu firma britanica Rolls-Royce Plc pentru furnizarea de motoare pentru primul avion de pasageri produs de Japonia, a carui lansare este preconizata in 2012, conform NewsIn.

Compania japoneza monitorizeaza proiectul guvernamental, care face parte dintr-un plan mai extins al autoritatilor de a construi o aeronava cu consum mai redus de combustibil si care sa produca mai putin zgomot, a precizat purtatorul de cuvant al Mitsubishi Heavy, Hideo Ikuno.

"Este inca prematur sa spunem ca Rolls-Royce va furniza cu siguranta motoare, dar este in mod clar o posibilitate", a adaugat acesta. Purtatorul de cuvant a mai precizat ca aeronava Mitsubishi Jet, ce va avea intre 70 si 90 de locuri, va fi primul avion de pasageri construit de Japonia, asta daca grupul pe care il reprezinta va decide sa continue proiectul.

Modelul de aeronava va reduce cu 20% consumul de combustibil comparativ cu avioanele existente din aceeasi clasa, a continuat acesta. Compania Mitsubishi Heavy a precizat ca va anunta daca acest proiect este fezabil pana la sfarsitul viitorului an fiscal. Mai mult de jumatate din avioanele de pasageri care efectueaza curse in Japonia sunt construite de Boeing sau Airbus, conform Ministerului Economiei, Comertului si Industriei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri