Statul Islamic a inceput sa emita propria moneda, denumita "dinarul islamic", a declarat un activist sirian, citat de Daily Telegraph, in editia electronica.

Activistul Abu Ibrahim Raqqawi, care locuieste in orasul sirian Raqqa aflat sub controlul gruparii Statul Islamic, a postat fotografii cu aceste monede pe contul sau de Twitter, afirmand ca acestea urmeaza sa intre in curand in circulatie, noteaza Mediafax. Imagini au fost postate si pe conturile de socializare ale adeptilor gruparii Statul Islamic.

Statul Islamic a anuntat in noiembrie ca va incepe sa puna in circulatie propria sa moneda in zonele pe care le controleaza, in efortul de a se "emancipa de sistemul economic global satanic".

Moneda, bazata pe dinarul original folosit in timpul Califatului lui Uthman in 634, va avea sapte diviziuni: doua monede de aur, trei de argint si doua de cupru. Monedele de aur vor fi imprimate cu imaginea a sapte spice de grau, o referinta coranica, si o harta a lumii. Monedele vor purta si un mesaj in araba: "Statul Islamic - Un califat bazat pe doctrina Profetului".

Sursa foto: Shutterstock / Statul Islamic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri