Taximetristii francezi au blocat, astazi, accesul catre aeroporturile si garile din Paris, protestand fata de pierderea clientilor in favoarea popularului serviciu Uber, relateaza AFP, in pagina electronica.

Accesul la trei terminale ale aeroportului parizian Charles de Gaulle din nord a fost blocat, in timp ce alte taxiuri se indreapta catre aeroportul Orly din sud si catre garile din interiorul orasului, au declarat oficialii, noteaza Mediafax. Greva taximetristilor a blocat si un tronson vestic al soselei de centura a capitalei franceze, timp de aproximativ 30 de minute, soferii rasturnand cosurile de gunoi pe magistrala inainte ca politia sa soseasca la fata locului pentru restabilirea ordinii.

"Scopul este sa blocam spatiul pentru ca chiar ne-am saturat", a declarat Karim Asnoun de la sindicatul CGT. Mii de taxiuri urmeaza sa se reuneasca in cateva orase mari din Franta in cadrul grevei de astazi.

Taximetristii francezi sunt furiosi pe Uber, despre care afirma ca le pune in pericol locurile de munca, indepartand clientii de companiile de taximetrie autorizate. Ei, ca si colegii lor din alte tari, au organizat mai multe proteste fata de aceasta aplicatie, dintre care unele au degenerat in violente, clienti si soferi Uber fiind agresati.

De cel putin doua ori in aceasta saptamana, taximetristii s-au dat drept clienti la Strasbourg in scopul de a ademeni soferi Uber in zone izolate, unde acestia au fost agresati de alti taximetristi, iar masinile lor au fost avariate. Aplicatia de mobil Uber pune clientii in contact cu soferi privati care ii duc acolo unde vor sa mearga la un pret mai mic decat cel al taxiurilor traditionale.

Sursa foto: Shutterstock / Taxi din Paris

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri