Un nou atac armat a avut loc in Tunisa. 27 oameni ar fi fost ucisi la un hotel de la marea Mediterana, din statiunea Sousse, o populara destinatie turistica.

Potrivit martorilor oculari, o masina-capcana a incercat sa intre in complexul hotelier. Au urmat schimburi puternice de focuri intre atacatori si fortele de securitate, inclusiv pe plaja. Cel putin un atacator a fost ucis, scrie Digi 24.

Un atac similar a avut loc si in martie, cand militantii Statului Islamic au omorat 22 de turisti la un muzeu din Tunis. Oficialii tunisieni considera evenimentul de astazi un atentat terorist, relateaza BBC.

Atentat terorist si in Franta: un barbat a fost decapitat

Parchetul antiterorist din Paris a demarat o ancheta in legatura cu atentatul comis vineri dimineata la o uzina din Isere, in sud-estul Frantei, iar presedintele Francois Hollande, care se va intoarce mai devreme de la summitul UE din Bruxelles, a convocat Consiliul de aparare, relateaza RTL.fr, conform Mediafax.

In urma atentatului din incinta uzinei chimice Air Products, Parchetul antiterorist a demarat o ancheta pentru asasinat si tentative de asasinat in banda organizata si in legatura cu o organizatie terorista; distrugere, degradare cu o substanta exploziva in banda organizata si in legatura cu o organizatie terorista; asociere de infractori teroristi in vederea comiterii de crime impotriva persoanelor. Presedintele francez, Francois Hollande, si-a scurtat vizita la Bruxelles, unde participa la summitul Uniunii Europene, si se va intoarce in tara, unde a convocat o reuniune a Consiliului de aparare pentru ora 15.00 (16.00, ora Romaniei).

"Din nefericire, un nou atentat terorist s-a produs, deci sunt nevoit sa-mi scurtez vizita", le-a explicat ministrul Apararii, Jean-Yves Le Drian, salariatilor uzinei Turbomeca din Bordes, unde se afla inainte de pranz. "La ora 15.00, presedintele Republicii reuneste Consiliul de aparare, la care voi participa", a adaugat el, refuzand sa faca declaratii presei.

Unul sau doi atacatori care au afirmat ca fac parte din gruparea terorista Stat Islamic au comis un atentat la uzina chimica Air Products din Saint-Quentin-Fallavier, provocand moartea unei persoane si ranirea altor doua. Surse apropiate anchetei au declarat pentru Le Dauphine Libere ca o masina a patruns in interiorul uzinei cu putin timp inainte de ora locala 10.00 (11.00 ora Romaniei), a facut mai multe viraje apoi a lovit buteliile de gaz aflate in curtea uzinei, declansand cel putin o explozie.

Cotidianul francez relateaza, de asemenea, ca un barbat a fost decapitat in curtea uzinei, dar nu este vorba despre un angajat. Capul acestuia a fost gasit la cativa metri distanta de corp, agatat de gard si acoperit cu inscriptii in limba araba. Un barbat in varsta de aproximativ 30 de ani, cunoscut de serviciile de informatii franceze, a fost arestat. Un alt barbat, care circula la bordul unui vehicul in aceasta dimineata inainte de comiterea atentatului si care facea ture in fata companiei vizate, este cautat activ. Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate interna, "toate semnalele au fost in ultimele saptamani pe rosu pentru ca exista posibilitatea producerii unui astfel de atentat pe teritoriul national".

Sursa foto: Wikimedia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri