Curtea Suprema a SUA a legalizat vineri casatoriile intre persoane de acelasi sex pe intreg teritoriul Statelor Unite ale Americii, anunta Agerpres.

Intr-o decizie istorica, cea mai inalta instanta din tara a decis ca in Constitutie este prevazut dreptul pentru cuplurile de acelasi sex de a se casatori, oferind astfel o victorie istorica pentru asociatiile americane care militeaza pentru drepturile homosexualilor, noteaza Reuters.

Judecatorii Curtii Supreme au decis, cu 5 voturi pentru si 4 impotriva, ca garantiile oferite de Constitutie privind un proces si o protectie echitabile in baza legii inseamna ca statele nu pot interzice casatoriile de acelasi sex. In baza acestei hotarari, casatoria intre homosexuali va deveni legala in toate cele 50 de state americane.

Presedintele american Barack Obama a salutat decizia luata de Curtea Suprema de a legaliza la nivel national casatoriile intre homosexuali.

'Este o victorie pentru aliatii, prietenii si sustinatorii (casatoriei intre homosexuali) care, timp de ani de zile, chiar zeci de ani, au muncit si s-au rugat sa aiba loc o schimbare. Iar aceasta decizie este o victorie pentru America', a afirmat Barack Obama.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri