Numerosi cetateni greci au stat la cozi sambata pentru a retrage bani de la bancomate, dupa ce premierul Alexis Tsipras a anuntat organizarea unui referendum la 5 iulie pe tema propunerilor creditorilor internationali, relateaza Daily Telegraph in editia electronica.

Oameni obisnuiti s-au asezat la cozi in fata bancilor din Grecia, la primele ore ale diminetii de sambata, pentru a-si retrage banii. "Lucrurile sunt incerte. Nu stim ce ne asteapta maine", a declarat Lambros Pentas, un functionar grec care astepta la rand, noteaza Mediafax.

Premierul grec, Alexis Tsipras, a anuntat vineri seara ca Grecia va organiza la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor creditorilor sai internationali. Alegatorii trebuie sa decida daca Guvernul trebuie sa accepte sau nu conditiile puse de Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Centrala Europeana.

Grecia mai mare de primit 7,2 miliarde de euro din programul de salvare in valoare de 240 de miliarde de euro, insa liderii eleni si reprezentantii Comisiei Europene, Bancii Centrale Europene si FMI trebuie sa ajunga la un acord asupra programului de reforme pentru deblocarea finantarii. In lipsa fondurilor, Grecia risca sa nu poata plati FMI datorii de 1,54 miliarde de euro scadente pe 30 iunie.

Sursa foto: Grecia / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri